Verdiende overwinning Fortuna Sittard in taai duel tegen ADO Den Haag

Fortuna Sittard heeft vanavond de vierde thuisoverwinning van het seizoen gepakt tegen degradatiekandidaat ADO Den Haag.

Coach Sjors Ultee sprak op voorhand al de verwachting uit dat het een moeilijke wedstrijd zou worden.

Het duel werd gekenmerkt door een laag tempo. Fortuna Sittard wist ADO Den Haag, dat in het begin van het duel blijk gaf van aanvallende intenties, goed van het doel van Yanick van Osch weg te houden. Het team van coach Ruud Brood creëerde amper een kas. Die ene keer dat het gebeurde en dat Yanick van Osch in actie moest komen, diep in de tweede helft, raakte de Fortuna-goalie geblesseerd. Hij werd vervangen door Aleksei Koselev.

Lisandro Semedo, uitgeroepen tot man of the match, opende in de 26e minuut de score. Fortuna kreeg nog een paar kansen om de score voor rust te verdubbelen, maar slaagde er niet in om die te verzilveren.

Na rust eenzelfde beeld als in de eerste helft. Fortuna Sittard liet ADO Den Haag niet aan voetballen toekomen en was zo nu en dan gevaarlijk. Toch was de overwinning pas zeker na de 2-0 van Sebastian Polter, die in de 79e minuut attent de rebound van een schot van Mats Seuntjens achter ADO-doelman Fraisl schoot.

Door deze overwinning – de negende van dit seizoen tot nu toe – heeft Fortuna Sittard nu 31 punten en staat de ploeg voorlopig op de negende plek van de ranglijst. Zorgen om lijfsbehoud in de Eredivisie zijn – zeker na vanavond – ver weg.

Fortuna Sittard startte de wedstrijd met de volgende opstelling: Yanick van Osch (83 Alexei Koselev), Mickaël Tirpan (88′ Lazaros Rota), Martin Angha, Roel Janssen, George Cox, Tesfaldet Tekie (88′ Dario Van de Buijs), Ben Rienstra, Zian Fleming, Lisandro Semedo (74′ Emil Hansson), Sebastian Polter (88′ Leroy George) en Mats Seuntjens.

Het duel stond onder leiding van scheidsrechter Bas Nijhuis. Die trok geel voor Ewijk van ADO Den Haag.

Volgende week zondag, 28 februari, speelt Fortuna Sittard ’s middags om 14:30 uur het uitduel tegen FC Groningen. Een week later staat in Sittard het duel tegen PSV op het programma. Ook die wedstrijd begint om 14:30 uur.