FC Groningen heeft aan één kans genoeg om Fortuna Sittard te verslaan

Fortuna Sittard zag vandaag een einde komen aan een succesvolle reeks uitduels in de Eredivisie. Het team van coach Sjors Ultee verloor vanmiddag met 1-0 van FC Groningen.

Bij Fortuna Sittard maakte de inderhaast aangetrokken doelman Piet Velthuizen zijn opwachting. Lang duurde zijn debuut bij Fortuna Sittard echter niet.

De als vervanger voor de geblesseerde Yannick van Osch aangetrokken doelman greep al bij de eerste uittrap naar de achterzijde van zijn linker bovenbeen en gaf na 20 minuten aan gewisseld te willen worden. En zo maakte de binnenkort vertrekkende tweede doelman Alexei Koselev alsnog zijn opwachting. Velthuizen bleek gewoonweg bij lange na niet wedstrijdfit. Fortuna Sittard ziet zich dus opnieuw voor een keepersprobleem geplaatst, want het is maar de vraag hoeveel tijd het herstel van Velthuizen in beslag gaat nemen.

Los van het keepersprobleem was Fortuna Sittard in de eerste helft de meest gevaarlijke ploeg. Lisandro Semedo verzuimde zijn team in de derde minuut van de wedstrijd op voorsprong te zetten door een haast niet te missen kans op aangeven van Sebastian Polter naast te schieten. FC Groningen slaagde er in de eerste helft niet in om ook maar een kans te creëren en zag bovendien topscorer Strand Larsen in de rust geblesseerd uitvallen.

Kort na rust was het de voor Strand Larsen ingevallen Paulos Abraham die in de 50e minuut meteen de allereerste kans van de wedstrijd voor FC Groningen wist te verzilveren. De kans ontstond na een onterechte ingooi voor de thuisploeg. In de 80e minuut leek de 18-jarig Zweed ook de 2-0 aan te tekenen en het duel te beslissen, maar het doelpunt werd afgekeurd na tussenkomst van de VAR. Fortuna Sittard mocht nog hopen op een gelijkspel, maar slaagde er niet meer in om nog enig reëel gevaar te stichten. FC Groningen was in de weinig opwindende tweede helft de betere ploeg, maar wist evenmin kansen te creëren. Op die ene na dan.

Fortuna Sittard begon het duel in de volgende opstelling: Piet Velthuizen, Mickaël Tirpan, Martin Angha, Roel Janssen (86′ Thibaud Verlinden), George Cox, Tesfaldet Tekie, Ben Rienstra, Zian Fleming, Lisandro Semedo (74′ Emil Hansson), Sebastian Polter en Mats Seuntjens.

De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Jannick van der Laan. Die trok geel voor El Hankouri, Schreck en Dammers van FC Groningen.

Volgende week zondag 7 maart speelt Fortuna Sittard om 14:30 thuis tegen PSV.