Sieb Dijkstra geen keeperstrainer meer van eerste elftal Fortuna Sittard

Foto: Fortuna Sittard / SGN

“Na een te groot verschil in visie met het technisch hart” van de club is Sieb Dijkstra niet langer de keeperstrainer van het eerste elftal van Fortuna Sittard.

De 54-jarige Kerkradenaar gaat per direct aan de slag in de Academy van de Zuid-Limburgse eredivisionist.

Met deze stap keert Dijkstra terug naar de plek waar zijn dienstverband bij Fortuna Sittard in 2016 begon. Een seizoen later maakte hij de overstap naar het eerste elftal waarmee hij in 2018 naar de Eredivisie promoveerde.

Patrick Creemers, de huidige keeperstrainer bij de Academy – het opleidingsinstituut van Fortuna Sittard – neemt per direct en voorlopig tot het einde van dit seizoen de rol van keeperstrainer van het eerste elftal van Dijkstra over.

Dat heeft de club laten weten op zijn website.

In dat bericht wordt verder niet gerept over de op een teleurstelling uitgelopen komst van doelman Piet Velthuizen als tweede keeper.

Velthuizen, die de geblesseerde Yanick van Osch moest vervangen nu tweede doelman Alexei Koselev de club gaat verlaten, was zichtbaar niet wedstrijdfit en werd desondanks toch opgesteld in de wedstrijd van afgelopen zondag tegen FC Groningen. Hij viel na 20 minuten geblesseerd uit. Ultee noemde het inzetten van Velthuizen achteraf een verkeerde beslissing.

Dagblad De Limburger sprak met Dijkstra. De keeperstrainer vertelde aan de krant een buitenlandse kandidaat te hebben aangedragen als tweede doelman toen duidelijk werd dat Alexei Koselev zou vertrekken. Daar werd toen door de technische staf verder niet op ingegaan. Diezelfde technische staf kwam nadat Van Osch geblesseerd was geraakt wel met Velthuizen op de proppen. Dijkstra voelde zich niet serieus genomen en zocht contact met Isitan Gün, maar die legde de bal terug bij de technische staf. Daarop is de zaak vervolgens geëscaleerd, met uiteindelijk Dijkstra’s terugzetting naar de Academy als gevolg.

Reacties