Kembit-Lions versterkt zich met Belgisch international Jeroen De Beule

Foto: © Foto Reza

De Belgische international (70 interlands) Jeroen De Beule gaat Kembit-Lions voor het seizoen 2020-2021 in de HandbalNL League versterken.

De Beule en Limburg Lions zijn dit samen overeengekomen. Beide partijen houden de optie open voor het seizoen 2021-2022.

Jeroen is geen onbekende op de Belgische en de Nederlandse velden. Naast zijn avontuur als profhandballer in Frankrijk 2017-2019, Handball Sélestat (Proligue), heeft hij voornamelijk bij Tongeren 2009-2017 gespeeld. Afgelopen seizoen 2019-2020 heeft hij de keuze gemaakt voor Initia Hasselt. Helaas raakte Jeroen geblesseerd en moest hij geopereerd worden aan zijn heup. De operatie en het herstel is prima verlopen waardoor hij nu opnieuw het veld actief kan betreden.

De keuze van Jeroen voor Kembit-Lions was overduidelijk. Hij is gecharmeerd van het talent dat bij Lions rondloopt dat op termijn op BeNe-League niveau kan spelen. Hij hoopt op deze wijze een bijdrage te kunnen leveren om zijn ervaring en expertise over te dragen. Daarnaast is het een hele leuke groep om mee samen te spelen. Er wordt hard en met veel enthousiasme getraind.

Christoph Jauernik: “Het is een echte aanwinst voor de selectie. Zowel aanvallend als in de dekking kunnen we Jeroen goed gebruiken. Jeroen heeft lengte en is fysiek sterk. Hij heeft een dosis ervaring en kan snel de lijnen uitzetten. Als mid-achter in de dekking kan hij goed sturen en de samenwerking met de spelers en keeper coördineren”.

Jeroen zegt zich te verheugen op de eerste echte wedstrijd om te kijken hoe het gaat. “Ik heb al diverse trainingen bij Lions gevolgd, met goed resultaat. Bijna geen last van mijn blessure, gelukkig redelijk vrij kunnen trainen. De samenwerking met de spelers, die ik bijna allemaal al ken vanuit de competitiewedstrijden in de BeNe-League die ik tegen ze gespeeld heb, is goed. Ik heb er echt zin in.”

Reacties