FC Utrecht te sterk voor Fortuna Sittard

Fortuna Sittard nam het vanmiddag in het eigen stadion aan de Milaanstraat in Sittard op tegen FC Utrecht.

Voor de wedstrijd kon beginnen haakte rechtsback George Cox tijdens de warming-up geblesseerd af. Zijn plek werd ingenomen door Mickaël Tirpan, die op links werd vervangen door Lazaros Rota.

In de eerste helft liet FC Utrecht weer eens zien erg veel kansen nodig te hebben om tot scoren te komen. Van de vijf pure doelkansen werd er geen een benut. De bal ging steeds net naast of werd gestopt door Fortuna Sittard-doelman Yanick van Osch. Het doelpunt van Kerk in de 40e minuut werd afgekeurd wegens buitenspel. Fortuna Sittard wist enkel in de slotminuten van de eerste helft enig gevaar te stichten in het vijandelijke strafschopgebied. Maar het mocht een wonder heten dat het elftal van coach Sjors Ultee in de eerste helft de nul wist te houden. FC Utrecht was onbetwist de bovenliggende partij.

Na de thee een vergelijkbaar beeld, al kwam Fortuna Sittard lange tijd beduidend minder in de problemen dan in de eerste helft. Pas nadat FC Utrecht-coach René Hake aanvaller Kerk had vervangen door Dalmau ging het in de 81e minuut toch nog mis voor Fortuna Sittard. De Spanjaard schoot FC Utrecht op een verdiende 0-1 voorsprong. Reden voor Fortuna Sittard-coach Sjors Ultee om te wisselen. Emil Hansson en Samuel Moutoussamy kwamen in het veld voor Ben Rienstra en Tesfaldet Tekie, vijf minuten later werd rechtsback Lazaros Rota naar de kant gehaald voor aanvaller Arian Kastrati. Dat leidde in de slotminuten nog tot enkele kansen voor Fortuna Sittard, maar een gelijkmaker bleef uit.

FC Utrecht boekte vanmiddag tegen Fortuna Sittard een verdiende, maar moeizame overwinning. FC Utrecht was in alle opzichten beter, feller in de duels en creëerde zoals vaker dit seizoen tal van kansen zonder ze te verzilveren.

Coach Sjors Ultee liet zijn ploeg starten in de volgende opstelling: Yanick van Osch, Mickaël Tirpan, Martin Angha, Roel Janssen, Lazaros Rota (88’ Arian Kastrati), Tesfaldet Tekie (86’ Emil Hansson, Ben Rienstra (86’ Samuel Moutoussamy), Zian Flemming, Lisandro Semedo, Sebastian Polter en Mats Seuntjens.

Het duel stond onder leiding van scheidsrecht Bjorn Kuipers. Die hield de kaarten op zak.

Op Eerste Paasdag, zondag 4 april, speelt Fortuna Sittard om 12:15 uur in de Rotterdamse Kuip tegen Feyenoord. Op zaterdag 10 april staat om 20:00 uur het thuisduel tegen FC Emmen op het programma.