Te voorzichtig Fortuna Sittard verliest met 2-0 van Feyenoord

Foto: screenshot

Fortuna Sittard is er vanmiddag in een lege Kuip in Rotterdam andermaal niet in geslaagd om te winnen van een hoger geklasseerde tegenstander.

Feyenoord miste vanwege coronabesmettingen, preventieve quarantaine en blessures 7 selectiespelers, maar kwam desondanks geen moment in de problemen. Sinisterra, Kökçü en Senesi ontbraken vandaag aan de zijde van de thuisploeg.

In de eerste helft viel amper wat te beleven. Feyenoord was de bovenliggende ploeg maar kwam zelden tot een uitgespeelde kans. De beste doelkansen voor Feyenoord werden gecreëerd door Martin Angha. De centrale verdediger van Fortuna Sittard ging tot twee keer toe in het eigen strafschopgebied opbouwend opzichtig in de fout. In het eerste geval wist Feyenoordspits Bozenik daar niet van te profiteren, hij schoot net naast. In het tweede geval schoot een uitblinkende doelman Yanick van Osch hem en zijn team te hulp. Van Osch voorkwam ook al op uitstekende wijze dat de diepgaande Berghuis kon scoren. Een treffer van Bozenik werd afgekeurd wegens buitenspel. Fortuna Sittard kwam aanvallend amper tot wapenfeiten, op een van richting veranderd schot van Mats Seuntjens na. De bal ging net voorlangs het doel van Feyenoordgoalie Justin Bijlow, die verder niet al teveel om handen had.

De tweede helft was nog geen vijf minuten onderweg toen Zian Flemming een voorzet op maat van Sebastian Polter naast het doel van Justin Bijlow schoot. Nog geen minuut later kopte Feyenoordaanvaller Linssen aan de andere kant van het veld de bal uit een voorzet van Steven Berghuis achter doelman Van Osch. Tekie was vier minuten later dicht bij de gelijkmaker, maar Bijlow wist de bal nog net te keren. In de 83e minuut schoot Steven Berghuis op aangeven van invaller Balde de beslissende treffer voor Feyenoord achter Yanick van Osch. In de laatste minuut van de extra tijd hield Bijlow Fortuna-spits Sebastian Polter van een eretreffer af.

Fortuna Sittard was vandaag, zeker in de eerste helft, te voorzichtig. In de tweede helft werden een aantal goede kansen gecreëerd. In de eerste helft liet het team van coach Sjors Ultee alle initiatief aan de thuisploeg.

Fortuna Sittard begon het duel met de volgende elf: Yanick van Osch, Mickaël Tirpan (Dario van den Buijs), Martin Angha, Roel Janssen, George Cox (78’ Thibaud Verlinden), Tesfaldet Tekie (78’ Samuel Moutoussamy), Ben Rienstra, Zian Flemming, Mats Seuntjens, Sebastian Polter en Emil Hansson (58’ Lisandro Semedo).

De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Allard Lindhout. De kaarten bleven op zak.

Volgende week zaterdag speelt Fortuna Sittard om 20:00 uur in eigen stadion tegen FC Emmen. Dan zal er toch weer eens gewonnen moeten worden. Anders dreigt dit seizoen uit te gaan als de bekende nachtkaars.

Dossier: Fortuna Sittard

Reacties