Fortuna Sittard lijdt thuisnederlaag tegen FC Emmen

Fortuna Sittard kreeg vandaag FC Emmen op bezoek. De Drentse ploeg stond lange tijd laatste op de ranglijst, maar heeft inmiddels de weg omhoog gevonden.

De ploeg behaalde in de laatste 6 duels in totaal 12 punten en staat daardoor niet langer laatste. Vandaag kwamen er nog eens 3 verdiende punten bij. De achterstand op VVV-Venlo bedraagt nu nog slechts 1 punt.

Fortuna Sittard had vandaag niet voor niets de grootste moeite tegen de door Dick Lukkien gecoachte tegenstander. In de eerste helft was alleen Lisandro Semedo dicht bij een treffer voor Fortuna Sittard, maar doelman Verrips voorkwam een vroege voorsprong van de thuisploeg. In de loop van de eerste helft werd Emmen een paar keer gevaarlijk. Voor Fortuna-supporters viel er weinig leuks te beleven. Beide ploegen gingen zonder doelpunten aan de thee.

De tweede helft begon slecht voor Fortuna Sittard. De voor elke scheet fluitende scheidsrechter Joey Kooij bestrafte een overigens duidelijke overtreding van Roel Janssen binnen het eigen strafschopgebied op Gladon – die daardoor fraai theatraal neerging – terecht met een penalty, maar trok tevens een discutabele rode kaart. Peña liet Van Osch kansloos. Fortuna Sittard stond op achterstand en moest met 10 man verder. In de 64e minuut werd na tussenkomst van de VAR een doelpunt van Gladon afgekeurd wegens buitenspel. Een kwartier later was Zian Flemming op aangeven van Mats Seuntjens dicht bij de gelijkmaker, maar hij schoot tegen een verdediger van Emmen aan. Fortuna Sittard ging op de opportunistische toer en werd daarbij een aantal keren gevaarlijk. De thuisploeg wist met 10 man nu wel druk te zetten en dat resulteerde in de 85e minuut in de gelijkmaker door invaller Dimitris Emmanouilidis. Diezelfde Emmanouilidis deed zijn eigen doelpunt kort na de spelhervatting zelf ongelukkigerwijze teniet door een penalty te veroorzaken, die werd benut door Bijl. In de extra tijd maakte Gladon er nog 1-3 voor Emmen van.

Fortuna Sittard miste vanavond kennelijk de energie om de tegenstander af te troeven, al zal er ongetwijfeld ook worden nagemopperd over de arbitrage.

Fortuna Sittard begon de wedstrijd met de volgende opstelling: Yanick van Osch, Lazaros Rota (Dario van den Buijs), Martin Angha, Roel Janssen, George Cox, Tesfaldet Tekie (70’ Emil Hansson), Ben Rienstra, Zian Flemming, Mats Seuntjens, Sebastian Polter (58’ Dimitris Emmanouilidis) en Lisandro Semedo (58’ Samuel Moutoussamy).

De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Joey Kooij. Die trok een rode kaart voor Roel Janssen en geel voor Martin Angha en Dario van den Buijs.

Zondag 25 april gaat Fortuna Sittard op bezoek bij ADO Den Haag, de huidige nummer laatst van de Eredivisie.