Schorsing Fortuna-verdediger Roel Janssen blijft beperkt tot één duel

De onafhankelijke tuchtcommissie betaald voetbal heeft Roel Janssen vrijgesproken van zijn rode kaart in het duel tegen FC Emmen.

De verdediger wordt wel voor één duel geschorst vanwege uitspraken die hij deed over scheidsrechter Joey Kooij, die hij deed in het interview met ESPN. De Venlonaar in Sittardse dienst mist door het vervallen van de rode kaart de wedstrijd tegen ADO Den Haag.

Janssen kreeg in het duel tegen FC Emmen een rode kaart van scheidsrechter Joey Kooij. De dienstdoende arbiter beoordeelde het vasthouden van de verdediger als voldoende voor een uitsluiting. Fortuna Sittard ging donderdag met succes in beroep tegen de schorsing bij de onafhankelijke tuchtcommissie.

Die achtte voldoende bewezen dat er geen sprake was van het ontnemen van een duidelijke scoringskans. Daarbij was de schuine positie van de bal ten opzichte van het doel en de nabijheid van doelman Yanick van Osch en verdediger Martin Angha van belang.

Het veelbesproken interview van Janssen bij ESPN levert de verdediger wél een schorsing op. De aanklager beoordeelde deze als niet toelaatbaar. Fortuna Sittard heeft het schikkingsvoorstel geaccepteerd. De club zag door eerdere schorsingen voor soortgelijke uitspraken te weinig mogelijkheden om deze aan te vechten.

Reacties