Max Verstappen wint spectaculaire race in Imola

Verstappen aan de leiding in Imola
Foto: © Getty Images / Red Bull Content Pool

Een spectaculair verlopen Grand Prix van Emilia-Romagna op het circuit van Imola is vanmiddag gewonnen door Max Verstappen.

En met de eerste zege van het nieuwe seizoen en de elfde uit zijn carrière werden alle teleurstellingen die het vorig seizoen op Italiaanse circuits werd geleden weggepoetst.

De Red Bullcoureur vertrok van de derde startplek aan de Grand Prix van Emilia-Romagna op het circuit van Imola. De baan was nat na een flinke regenbui en dus vertrokken de coureurs voornamelijk op intermediate banden en een aantal koos voor regenbanden. Verstappen kende op het natte circuit een ijzersterke start: hij nam in de eerste de beste bocht de leiding in de race. Vervolgens ontspon zich een tactisch gevecht met Lewis Hamilton: wie gaat het bij het langzaam opdrogen van de baan als eerste naar binnen voor slicks?

Dat werd uiteindelijk Max Verstappen: die stapte in ronde 27 over naar de medium-banden. Een ronde later ging ook Lewis Hamilton naar binnen voor een bandenwissel. Hij kwam enkele seconden achter Verstappen terug op de baan. In zijn ijver om de Red Bull te achterhalen maakte hij de fout om kort voor een bocht van de droge lijn af te wijken. Daarop schoof hij van de baan en liep de neus van zijn bolide schade op. Hij wist nog wel terug te keren op de baan en terwijl hij richting pits reed crashte zijn teamgenoot Valtteri Bottas na een stevige aanrijding met de Williams van George Russel. De race werd daarop lange tijd stilgelegd.

In de ronde voor de rollende herstart kende Verstappen nog een akelig moment: hij verloor bijna de controle over zijn bolide, maar wist gelukkig nog net een drama te voorkomen. Lewis Hamilton knokte zich na de herstart in het resterende deel van de race terug van de negende plek naar de tweede plek en reed bovendien de snelste raceronde. Hij kwam 20 seconden na Verstappen over de streep. Dankzij zijn snelste raceronde gaat de Brit nog steeds aan de leiding in het WK met één punt voorsprong op Verstappen.

Verstappens teamgenoot Sergio Perez startte vanaf de tweede startplek, maar maakte na de herstart een aantal fouten en zakte ver terug, hij finishte buiten de punten.

Reacties