Tom Dumoulin niet naar Tour de France voor Jumbo-Visma

Foto: © Team Jumbo-Visma

Jonas Vingegaard doet komende zomer mee aan de Tour de France. De 24-jarige Deen neemt de laatste vrije plek in in het team van de Nederlandse ploeg Jumbo-Visma.

Die plaats moest nog worden ingevuld omdat Tom Dumoulin een pauze heeft ingelast.

De Sloveen Primoz Roglic en de Nederlander Steven Kruijswijk zijn in de Tour de kopmannen van Jumbo. Roglic greep vorig jaar net naast de eindzege en Kruijswijk werd in 2019 derde. Mike Teunissen, Wout van Aert, Sepp Kuss, Robert Gesink en Tony Martin zijn de andere vijf rijders.

“Het is een droom die uitkomt. Ik keek altijd naar de Tour op televisie, dus het is erg leuk om ervoor geselecteerd te worden”, aldus Vingegaard, die zijn uitverkiezing onder meer heeft te danken aan ritzeges en de eindzege in de Settimana Coppi e Bartali en de tweede plaats in de eindstand van de Ronde van het Baskenland.

“We hebben Jonas in 2019 in de ploeg genomen omdat we zagen dat hij echt talent had”, zegt ploegleider Grischa Niermann. “Hij liet dat meteen zien. Vorig jaar reed hij een heel sterke Vuelta ter ondersteuning van Roglic. Hij liet daar ook voor het eerst zien dat hij een cruciale rol kan spelen in het hooggebergte, in de Alpen en de Pyreneeën. We voorzien voor hem een voorname rol in de Tour.”

Reacties