Sterk Fortuna Sittard zet FC Twente met 3-0 aan de kant

Fortuna Sittard nam het vanavond in de voorlaatste thuiswedstrijd van het seizoen op tegen FC Twente.

Op voorhand geen makkelijke tegenstander, maar het team van coach Sjors Ultee beleefde een van zijn betere en leukere middagen.

Fortuna Sittard kwam prima uit de startblokken en kreeg via Semedo al in de derde minuut een uitstekende scoringskans. Ebuehi wierp zich echter in de baan van het schot waardoor de bal net naast het doel van doelman Drommel ging. De eerste kans voor FC Twente was er in de 17e minuut, maar Fortuna-doelman Yanick van Osch hield zijn doel schoon. In de 20e minuut opnieuw een enorme kans voor Fortuna Sittard. Ditmaal bracht Mats Seuntjens de mee opgekomen Emil Hansson in scoringspositie, maar Twente-doelman Drommel wist in een reflex een eerste treffer voor de thuisploeg te voorkomen. Vijf minuten later moest Drommel echter het antwoord schuldig blijven op een schot van de door Tesfaldet Tekie fraai gelanceerde Lisandro Semedo. Twente-verdediger Dumic wist de bal niet te onderscheppen, waarna Semedo ermee richting doel kon en knap binnenschoot. Een slechte afspeelbal van diezelfde Tekie leidde kort daarna bijna tot een Twentse gelijkmaker. Die gelijkmaker leek in de 39e minuut te zijn gevallen. Dumic leverde uit een vrije trap een perfecte voorzet af, maar die werd door een Twentespeler vanuit buitenspelpositie achter doelman Yanick van Osch gekopt. De VAR bevestigde de ingreep van de grensrechter. In de 44e minuut was Zian Flemming opnieuw dicht bij een treffer, maar zijn inzet ketste af op een Twente-speler.

Na het fluitsignaal voor de tweede helft ging Fortuna Sittard opnieuw fel van start. In de 47e minuut verzuimde Flemming om de 2-0 binnen te schieten. Vervolgens werd Twente sterker in de duels. In de 60e minuut werd een schot van Lisandro Semedo door Brama met de hand beroerd. Scheidsrechter Gerrets wuifde een appèl voor een penalty weg, maar werd even later door de VAR teruggefloten, waarna de bal alsnog op de stip ging. Mats Seuntjens schoot de verdiende 2-0 binnen, al zat doelman Drommel er nog dichtbij. Fortuna Sittard bleef ondanks de 2-0 voorsprong op zoek gaan naar nog een treffer. Die viel in de 74e minuut na een onderschepping op het middenveld door Flemming. Die lanceerde vervolgens Lisandro Semedo die vrij op het Twentedoel kon afstormen om vervolgens heel beheerst af te ronden.

Fortuna Sittard stond verdedigend sterk, gaf weinig weg, was fel in de duels en had vandaag met 6-0 kunnen winnen als het in de afwerking wat gelukkiger was geweest. Kortom: een uitstekende en dik verdiende overwinning.

Opstelling Fortuna Sittard: Yanick van Osch, Lazaros Rota (81’ Clint Essers), Martin Angha, Roel Janssen, George Cox, Tesfaldet Tekie, Ben Rienstra (81’ Samuel Moutoussamy), Zian Flemming (88’ Leroy George), Lisandro Semedo, Mats Seuntjens (81’ Dimitrios Emmanouilidis) en Emil Hansson (64’ Sebastian Polter).

De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Laurens Gerrets. Die trok geel voor Brama en Markelo van FC Twente.

Volgende week zaterdag speelt Fortuna Sittard om 20:00 uur in Alkmaar uit tegen AZ. Op donderdag 13 mei (Hemelvaartsdag) speelt Fortuna Sittard om 14:30 uur de laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Vitesse. Drie dagen later, op zondag 16 mei om 14:30 uur, volgt dan in Tilburg tegen Willem II de laatste uitwedstrijd van het seizoen.