Fortuna Sittard ziet winst in laatste seconden uit handen glippen

<em>Ben Rienstra schiet in de eerste minuut de 1-0 binnen</em>
Ben Rienstra schiet in de eerste minuut de 1-0 binnen
Foto: screenshot

Fortuna Sittard is er vandaag in eigen stadion tegen Vitesse in een aantrekkelijk duel niet in geslaagd om de winst te pakken tegen Vitesse.

Het was een aantrekkelijk duel, met in de eerste minuut het openingsdoelpunt van Fortuna Sittard, in de laatste seconden de gelijkmaker van Vitesse en daartussenin nog vier gelijk over beide ploegen verdeelde doelpunten.

Fortuna Sittard kwam al na 58 seconden op voorsprong door een doelpunt van aanvoerder Ben Rienstra na een assist van Mats Seuntjens. De bezoekers herpakten zich echter uitstekend en creëerden tal van kansen. De gelijkmaker hing in de lucht en werd in de 25e minuut door Tronstad achter doelman Yanick van Osch gewerkt. Vitesse bleef Fortuna in het defensief drukken en kwam vijf minuten later door een treffer van Bazoer op voorsprong. Vier minuten voor tijd trok Zian Flemming na een onderschepping met zijn tiende treffer van het seizoen de stand weer gelijk.

In de tweede helft ging het spel in eenzelfde tempo door. Fortuna Sittard bleef net als Vitesse op zoek naar een voorsprong en dat leverde aan beide kanten kansen op. Zian Flemming was in de tweede helft opnieuw trefzeker voor de thuisploeg. Op aangeven van Seuntjens kon de middenvelder uithalen en gaf hij Vitesse-goalie Pasveer in de 54e minuut het nakijken. Daarop voerden de Arnhemmers de druk verder op. In de slotfase werd het echt spitsroeden lopen voor Fortuna Sittard en werd de thuisploeg compleet overlopen. En dat resulteerde in de laatste minuut van de extra tijd in de gelijkmaker door Openda. Heel zuur voor de thuisploeg, die daarmee de kans op een plek in de play-offs voor Europees voetbal danig zag slinken. Maar gezien de krachtsverhoudingen zeker een verdiend punt voor Vitesse.

Fortuna Sittard bezet nu de tiende plek van de ranglijst en heeft drie punten achterstand op Sparta en op Heracles. Sparta staat op basis van doelsaldo achtste. Heracles moet nog naar AZ en Sparta naar Heerenveen.

VVV Venlo en ADO Den Haag verloren vanmiddag en zijn rechtstreeks gedegradeerd naar de Keukenkampioen divisie. RKC Waalwijk speelde zich veilig. FC Emmen en Willem II kunnen beide nog de nacompetitie ontlopen. Emmen gaat op bezoek bij het gedegradeerde VVV Venlo. Willem II ontvangt zondag Fortuna Sittard, dat ruim van Willem II moet winnen om nog kans te maken op de play-offs wanneer Sparta en Heracles zondag zouden verliezen.

Er staat zondag in Tilburg dus nog heel wat op het spel.

Fortuna Sittard begon het duel met de volgende opstelling: Yanick van Osch, Lazaros Rota (69’ Clint Essers), Martin Angha, Roel Janssen, George Cox, Tesfaldet Tekie, Ben Rienstra, Zian Flemming, Lisandro Semedo (80‘ Samuel Moutoussamy), Sebastian Polter en Mats Seuntjens (80‘ Dimitrios Emmanouilidis).

De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Nagtegaal. Die trok geel voor Lazaros Rota van Fortuna Sittard en voor Bazoer van Vitesse.

Dossier: Fortuna Sittard
Cookieinstellingen