ADO en VVV in diepe rouw – Roda JC begint aan nacompetitie

Foto: CC0 via Pixabay

ADO Den Haag en VVV-Venlo hebben na de degradatie uit de Eredivisie besloten hun stadion een paar dagen te sluiten.

De medewerkers van de clubs uit Den Haag en Venlo krijgen de tijd om thuis de “harde en enorme” klap van de degradatie te verwerken. De fanshops van ADO en VVV blijven voorlopig ook dicht.

Het Cars Jeans-stadion in Den Haag is tot maandag gesloten, VVV houdt De Koel zelfs tot en met woensdag dicht. De Venlose club sluit het vierjarige verblijf in de Eredivisie zondag wel nog af met een thuiswedstrijd tegen FC Emmen.

“Het is een harde klap, de degradatie is een feit”, meldde VVV. “Om spelers, staf, medewerkers, vrijwilligers én alle andere mensen die rondom de club hebben gefunctioneerd in het afgelopen seizoen nu even de rust te gunnen om alles op een rijtje te kunnen zetten, heeft de club besloten om tot en met woensdag 19 mei kantoor, stadion en fanshop te sluiten. VVV gunt hen de ruimte om even te laten bezinken wat er tijdens dit bizarre seizoen allemaal is gebeurd.”

ADO Den Haag verloor donderdag in eigen stadion met 4-1 van Willem II en degradeerde daardoor na dertien jaar uit de Eredivisie. Tijdens de wedstrijd werden buiten het stadion tientallen ADO-aanhangers aangehouden, omdat ze weigerden te vertrekken. In Venlo wachtte een groepje fans de spelers op na de nederlaag bij landskampioen Ajax (3-1). De aanwezige politie hoefde niet in te grijpen. Alles bleef rustig rond De Koel.

Morgen start de nacompetitie voor promotie dan wel degradatie. Daarin moet Roda JC op bezoek bij De Graafschap in Doetinchem. Die club zag afgelopen vrijdag directe promotie uit handen glippen en moet nu proberen om via de nacompetitie alsnog te promoveren.

Fortuna Sittard neemt het zondag in het laatste competitieweekend van de Eredivisie op tegen Willem II in Tilburg. Wanneer Fortuna Sittard dat duel ruim wint, Heracles en Sparta geen punt weten te pakken en Sparta bovendien ruim verliest kan het team van Sjors Ultee nog de play-offs voor Europees voetbal bereiken. Willem II weet zich bij winst verzekerd van lijfsbehoud in de Eredivisie en hoeft dan geen nacompetitie te spelen. Die opgave is dan voorbehouden aan FC Emmen, dat zondag in Venlo tegen het gedegradeerde VVV moet winnen om de nacompetitie te ontlopen. De Emmenaren zijn daarbij afhankelijk van de uitslag van het duel tussen Willem II en Fortuna Sittard.

Dossier: Fortuna Sittard

Reacties

Cookieinstellingen