Lions-doelman Luuk Hoiting stopt na dit seizoen met keepen

Foto: © Ron Philips - Sporteve-foto.nl/Kembit-Lions

Keeper Luuk Hoiting (28) neemt aan het einde van dit seizoen afscheid van Kembit-Lions. Hoiting was 11 jaar lang onderdeel van het eerste team.

Hij beëindigt zijn actieve handbalcarrière vanwege diverse lichamelijke ongemakken die hun tol beginnen te eisen. Zodra Hoiting keeper af is, kan hij zich volledig op zijn maatschappelijke carrière richten. Hij combineerde deze de afgelopen jaren met de topsport.

Betrokken bij de club

Hoiting blijft ook na zijn actieve keeperscarrière betrokken bij de club. Als keeperstrainer gaat hij zijn opgedane ervaring delen met jonge talentvolle keepers. Hoiting kijkt ernaar uit om talenten iets mee te geven, zodat ze in de toekomst het stokje goed voorbereid kunnen overnemen. Maar voordat het tijd is om afscheid te nemen, staat er nog eerst de finale om de landstitel op het programma. Afscheid nemen met de kampioensschaal op zak zou het einde van zijn actieve handbalcarrière extra bijzonder maken.

Successen en keeper van het jaar

Hoiting mag terugkijken op een groot aantal successen. Hij werd in de seizoenen 2014-2015 en 2015-2016 uitgeroepen tot ‘keeper van het jaar’. Daarbij won hij met Lions in het seizoen 2014-2015 de triple door de BENE-league, de Nederlandse beker én het landskampioenschap, waarna de groepsfase van de Europacup volgde.

Trouw aan Lions

Zijn teamgenoot Lino Jansen maakte eerder deze maand al bekend ook te gaan stoppen met handbal. Hoiting zal samen met hem aan het einde van het seizoen afscheid nemen. Zowel Hoiting als Jansen zijn tijdens hun carrière op het hoogste niveau alleen uitgekomen voor Lions. Dat is niet toevallig. Hoiting is er opgeleid en de club is voor hem altijd speciaal geweest. Voor hem is er geen twijfel over mogelijk: Lions was en is zijn club.

Reacties