Laatste Limburgse derby in HandbalNL League van dit seizoen

Vanavond om 20:00 uur treedt Kembit-Lions in Panningen aan tegen Herpertz/Bevo voor de laatste competitiewedstrijd in de HandbalNL League van dit seizoen.

Kembit-Lions weet zich al geplaatst voor de finale van de HandbalNL League, Herpertz Bevo is daarvoor uitgeschakeld. Voor de Panningenaren doet de uitslag van deze Limburgse derby er dan ook niet echt meer toe, maar dat er strijd geleverd zal worden behoeft geen twijfel.

Tegenstander van Kembit-Lions in de Best-of-three finaleserie is Greenpark Aalsmeer. Lions maakt grote kans om de eerste plaats op de ranglijst vast te houden. Normaliter is dat niet onbelangrijk, want de lijstaanvoerder krijgt het thuisvoordeel in de finaleserie: als er een beslissende derde wedstrijd gespeeld moet worden dan speelt de lijstaanvoerder thuis.

Maar nu er vanwege de coronamaatregelen geen publiek bij de wedstrijden aanwezig mag zijn ontbreekt de belangrijke steun van de achtste man en weegt het thuisvoordeel minder zwaar. Maar het scheelt in elk geval weer een lange busreis.

De inzet van de finaleserie is de titel Nederlands Kampioen handbal 2021.

Reacties