Rein Taaramäe wint eerste bergetappe Vuelta a España

Foto: screenshot

Vandaag werd met de derde etappe de eerste bergrit van de Ronde van Spanje verreden: een bijna 203 kilometer lange rit van Santo Domingo naar de top van de Picón Blanco.

De rit telde onderweg twee beklimmingen van de derde categorie. Het venijn zat hem echter vooral in de staart: een finish bergop aan het slot van een beklimming in de eerste categorie. Een groepje vluchters kon wegblijven van het peloton; zo vroeg in de ronde spaarden de klassementsrenners vandaag duidelijk hun krachten.

De Est Rein Taaramäe kwam als eerste boven en over de meet, op 21 seconden gevolgd door de Amerikaan Joe Dombrowski. De Fransman Kenny Elissonde kwam 36 tellen na de ritwinnaar als derde over de finish.

Voor het algemeen klassement betekent dit dat Taaramäe met zijn overwinning de rode leiderstrui overneemt van de vandaag als zevende gefinishte Primoz Roglic, die derde staat op 30 seconden achterstand. Tweede is Elissonde op 25 seconden van de rode trui.

Dinsdag start het peloton in El Burgo de Osma om 163,9 redelijk vlakke kilometers verderop te finishen in Molina de Aragón.

Reacties

Cookieinstellingen