Fortuna Sittard en RKC Waalwijk in evenwicht

Foto: screenshot

Fortuna Sittard heeft vanavond in het thuisduel tegen RKC Waalwijk geen tweede opeenvolgende overwinning kunnen behalen.

Aan het slot van een aantrekkelijke wedstrijd stond het 2-2.

Fortuna Sittard en RKC Waalwijk begonnen allebei met duidelijk aanvallende intenties aan het duel, want na twee minuten kon er aan beide kanten al een kans worden genoteerd. Het beloofde een aardige pot te worden, maar echt los kwam de wedstrijd pas in de 23e minuut, toen Baghdadi een perfecte voorzet van Mats Seuntjens van dichtbij snoeihard binnenschoot. Fortuna Sittard kreeg daarna nog een aantal prima kansen om de voorsprong te verdubbelen, maar Flemming en Tekie faalden in de afwerking. RKC Waalwijk liet zich evenmin onbetuigd en kwam in de 38e minuut op gelijke hoogte, nadat Kramer de rebound uit een redding van Yanick van Osch kon binnenlopen.

In de tweede helft werd kwam RKC Waalwijk een stuk sterker uit de startblokken dan de thuisploeg. Het elftal van coach Joseph Oosting voerde de druk op de Sittardse defensie stevig op. Yannick van Osch voorkwam in eerste instantie dat de doorgebroken Odgaard kon scoren, maar was daarbij zo ver uit zijn doel gekomen dat de voorzet uit de rebound eenvoudig door Kramer in het lege doel kon worden gekopt.

Nu was het de thuisploeg die op jacht moest naar de gelijkmaker. Die kwam er in de 68e minuut. Uitblinker Mats Seuntjens wist op aangeven van andere uitblinker Tesfaldet Tekie de doelman van RKC te verslaan. In de verdere speeltijd waren er nog een aantal kansen voor Fortuna Sittard om op voorsprong te komen, maar gescoord werd er niet meer. De vrije trap van RKC Waalwijk vanaf de rand van het strafschopgebied in de derde minuut van de extra tijd zeilde gelukkig voor de thuisploeg over het doel van Van Osch en daarmee zat een boeiend duel erop.

Sjors Ultee startte met de volgende opstelling: Yanick van Osch, Lazaros Rota, Martin Angha, Roel Janssen, Arianit Ferati, Tesfaldet Tekie, Deroy Duarte (60’ Ben Rienstra), Zian Flemming, Emil Hansson, Mats Seuntjens en Samy Baghdadi (60’ Toshio Lake).

De wedstrijd tegen RKC Waalwijk stond onder leiding van scheidsrechter Jeroen Manschot. Die trok geel voor Martin Angha van Fortuna Sittard en voor Odgaard van RKC Waalwijk

Voorafgaand aan de wedstrijd was er goed nieuws voor de thuisploeg, want vanmiddag werd bekend dat rechtsback Mickaël Tirpan definitief overkomt van Kasimpasa naar Fortuna Sittard. Tirpan werd vorig seizoen van de Turkse club gehuurd. Zowel Tirpan zelf als Fortuna Sittard wilden dolgraag met elkaar verder. De partner van Tirpan, die in België woont, lijdt aan een agressieve vorm van MS. Daarom wil hij graag dichter bij zijn gezin kunnen voetballen.

Dossier: Fortuna Sittard

Reacties