Mickaël Tirpan tekent voor drie seizoenen bij Fortuna Sittard

Foto: © Fortuna Sittard

Fortuna Sittard kondigde vrijdag kort voor het begin van het competitieduel tegen RKC Waalwijk de terugkeer van Mickaël Tirpan aan.

De 27-jarige Belg wordt definitief overgenomen van Kasimpasa. De vorig jaar gehuurde rechtsback tekende een contract dat hem tot medio 2024 in Sittard houdt. In de verbintenis is een optie opgenomen voor één extra seizoen.

Enkele dagen na zijn terugkeer blikt de verdediger nog eens terug: “Ik krijg kippenvel als ik aan het moment terugdenk. Dat je op zo’n wijze ontvangen wordt, dat is echt prachtig. Na een vrij weekend kan het echte werk weer beginnen. Ik kijk er naar uit om weer met mijn oude teamgenoten op het trainingsveld te staan en weer alles te geven voor het geel en groen van Fortuna Sittard.”

Sjoerd Ars, technisch manager in Sittard, blikt tevreden terug op de hereniging met Tirpan. “Het kostte de nodige moeite, maar we zijn er uiteindelijk toch in geslaagd om Mickaël terug naar huis te halen. Dit is niet alleen geweldig nieuws voor de club, maar vooral voor zijn gezin is dit ontzettend mooi. We zijn er van overtuigd dat Mickaël ook de komende seizoenen weer van heel veel waarde gaat zijn voor ons.”

Tirpan wilde zelf heel graag vanuit Turkije terugkeren bij Fortuna Sittard. Hij wilde graag dichter bij huis kunnen voetballen omwille van zijn zieke partner en zijn dochter, die in België wonen.

Dossier: Fortuna Sittard

Reacties