Fortuna Sittard neemt afscheid van rechtsback Lazaros Rota

Lazaros Rota
Lazaros Rota
Foto: © Fortuna Sittard

Fortuna Sittard en rechtsback Lazaros Rota nemen in goed per direct afscheid van elkaar.

Beiden kwamen overeen het contract, dat nog doorliep tot medio 2023, te ontbinden. De 24-jarige Griekse international is nu vrij om op zoek te gaan naar een nieuwe club.

Reden voor het plotselinge vertrek is de terugkeer van Mickaël Tirpan, die zowel als centrale rechterverdediger, rechtsback als centraal op het middenveld uit de voeten kan, en de komst van rechtsback Ivo Pinto. Rota maakt hierdoor nog maar weinig kans op speelminuten en wil zijn carrière dan ook graag elders voortzetten. De club gaat daarin mee.

Technisch manager Sjoerd Ars over het vertrek: “Rota heeft het in Sittard fantastisch gedaan. Hij kwam als grote onbekende naar Nederland en wist in korte tijd uit te groeien tot international van Griekenland. Dat zegt veel over de stappen die hij hier heeft gemaakt als voetballer en als mens. Met de komst van Mickaël Tirpan en Ivo Pinto kreeg Lazaros te maken met zware concurrentie. Daardoor is een situatie ontstaan waarbij het voor alle partijen het beste was om te kijken naar een nieuwe uitdaging. Wij wensen Lazaros veel succes bij het vinden van een nieuwe club.”

Fortuna Sittard pikte Rota in 2020 op bij het Slowaakse Zemplin Michalovce. In anderhalf jaar zou de rechtsback 33 keer in actie komen voor de Sittardse formatie. In zijn periode bij Fortuna Sittard groeide Rota tevens uit tot Grieks international.

Dossier: Fortuna Sittard

Reacties

Cookieinstellingen