Fortuna Sittard verhuurt Arian Kastrati en huurt Nigel Lonwijk

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Het spelersbestand van Fortuna Sittard heeft in de laatste dagen van de zomerse transferperiode nog een aantal wijzigingen ondergaan.

Zo verhuurt de club aanvaller Arian Kastrati komend seizoen aan de Sloveense tweede divisionist NK Dekani en wordt centrale verdediger Nigel Lonwijk gehuurd van Wolverhampton Wanderers.

Kastrati, geboren in Sittard, bezit zowel de Nederlandse als de Kosovaarse nationaliteit. De jeugdinternational van Kosovo staat nog tot medio 2023 onder contract bij Fortuna Sittard. Hij werd tijdens de winterse transferperiode van vorig seizoen vanuit de jeugdopleiding overgeheveld naar de hoofdmacht en maakte zijn debuut in de gewonnen uitwedstrijd tegen sc Heerenveen. In totaal kwam Kastrati acht maal in actie als invaller.

Tegenover het vertrek van de aanvaller staat de komst van centrale verdediger Nigel Lonwijk. Hij wordt voor de duur van één seizoen gehuurd van Wolverhampton Wanderers, dat uitkomt in de Premier League, het hoogste niveau in Engeland. De Britten namen de 18-jarige mandekker in 2020 over van PSV. Lonwijk sloot in 2010 aan bij de jeugdopleiding van PSV. Na tien seizoenen in het rood-wit besloot de mandekker zijn kans te grijpen in het buitenland. Bij Wolverhampton maakte de tiener vooral minuten in de U23, waarmee hij op een verdienstelijke vierde plaats eindigde in de beloftencompetitie. Zijn contract in Engeland loopt nog door tot medio 2023.

Gisteren werd bekend dat rechtsback Lazaros Rota de club per direct en transfervrij heeft verlaten. De club en de speler zijn dat in goed overleg overeengekomen.

Dossier: Fortuna Sittard

Reacties

Cookieinstellingen