Fortuna Sittard verliest oefenduel tegen Union St. Gillis

Foto: SGN

Vanwege de interlandperiode is er dit weekend geen competitievoetbal in de Eredivisie.

In plaats daarvan speelde de ploeg van hoofdtrainer Sjors Ultee achter gesloten deuren een oefenwedstrijd tegen de huidige koploper van België, Union St. Gillis.Union wist het duel nipt te winnen met 0-1.

Yanick van Osch, Martin Angha, Roel Janssen en Arianit Ferati waren niet van de partij, net als nieuwkomer Nigel Lonwijk die vandaag pas arriveerde in Nederland. Emre Celtik en Ryan Johansson ontbraken vanwege interlandverplichtingen. Er was wel een plaats ingeruimd voor Ivo Pinto en de teruggekeerde Mickaël Tirpan. Beide verdedigers kregen een basisplaats toegewezen van Ultee.

In de eerste helft gebeurde op enkele kansen aan beide zijden niet zoveel. En datzelfde gold voor de tweede helft. Beide ploegen hielden elkaar in evenwicht, tot de 75e minuut, waarin Avantti een goed uitgespeelde kans verzilverde. In de laatste minuut van het duel verzuimde Fortuna Sittard de gelijkmaker aan te tekenen.

Opstelling Fortuna Sittard: Felix Dornebusch, Ivo Pinto (73’ Cem Hircin), Mickaël Tirpan (46’ Stijn Hogervorst), Ritchie Musaba, George Cox (32’ Ronan Pluijmen), Ben Rienstra (73’ Toshio Lake), Tesfaldet Tekie (73’ Samy Baghdadi), Deroy Duarte, Zian Flemming (73’ Milan de Koe), Mats Seuntjens (73’ Tijjani Noslin) en Emil Hansson (73’ Adnan Ugur)

Dossier: Fortuna Sittard

Reacties