Primoz Roglic wint voorlaatste bergetappe Vuelta 2021

Foto: screenshot

De Sloveen Primoz Roglic heeft vandaag in de zeventiende etappe van de Ronde van Spanje met overtuiging de rode trui teruggepakt van de Noor Eiking.

De zeventiende en 185,8 kilometer lange bergetappe – de voorlaatste bergrit van deze Vuelta – voerde de renners van Unquera naar Lagos de Covadonga, met onderweg één beklimming van de derde, twee beklimmingen van de eerste en de slotklim van de buitencategorie. Alle ogen waren gericht op Primoz Roglic, de grote favoriet voor de eindzege. Hij ging mee met de Colombiaan Egan Bernal toen deze 4,5 kilometer voor het slot van de voorlaatste klim demarreerde. Het duo gaf de rest het nakijken. Roglic reedt in de slotklim op ruim 7,5 kilometer voor de finish weg bij de Colombiaan. De Noor Eiking, tot vandaag leider in het algemeen klassement, moest lossen en kwam 9 minuten en 23 seconden na Roglic als 23e over de meet. Eerder in de etappe kwam hij tijdens een afdaling ten val.

Roglic kwam solo over de finish. Bernal werd nog ingelopen door een groepje achtervolgers en kon het dagpodium vergeten. Roglic’s teamgenoot, de Amerikaan Sepp Kuss, werd tweede op 1 minuut en 35 seconden, de Colombiaan Miguel Ángel López werd derde.

In het algemeen klassement is Primoz Roglic terug aan de leiding. Hij heeft een voorsprong van 2 minuten en 22 seconden op de Spanjaard Enric Mas en 3 minuten en 11 seconden op nummer 3 Miguel Ángel López.

Morgen volgt de laatste bergrit van deze Ronde van Spanje. Het peloton vertrekt vanuit Salas en finisht na 162,6 zware kilometers in Gamoniteiro. Onderweg twee beklimmingen van de eerste categorie, één van de tweede categorie en een slotklim van de buitencategorie.

Reacties