Drie plekken gridstraf voor Max Verstappen in Sochi

Foto: © Getty Images / Red Bull Content Pool

De race-stewards hebben Max Verstappen aangewezen als degene met het grootste aandeel in de crash tussen hem en Lewis Hamilton tijdens de Grote Prijs van Italië op Monza.

Naar het oordeel van de stewards remde Verstappen laat, waardoor hij deels naast Hamilton belandde, die net uit de pitstraat was gekomen na een bandenwissel. Verstappen vond dat hij door Lewis werd afgeknepen en daardoor van de baan moest. Daarbij stuiterde hij over de kerbstones de baan weer op om vervolgens boven op de Mercedes van Hamilton te belanden. Daarmee was de race voor beide coureurs voorbij en werden er nul punten gescoord.

Volgens de stewards stuurde Hamilton al in toen Verstappen met zijn Red Bull naast Hamilton kwam te zitten. Hij was met andere woorden in de ogen van de stewards te laat. Hoewel Hamilton een aanrijding had kunnen voorkomen door een iets andere lijn te kiezen ligt de schuld tot overwegend bij Verstappen, zo oordelen de stewards, die Verstappen daarom bestraffen met een gridstraf van drie plekken in de volgende race en twee strafpunten op zijn racelicentie.

Uitgaande van een goede kwalificatie start Verstappen in de eerstvolgende Grand Prix (Sochi, 26 september) mogelijk nog verder naar achteren wanneer zijn team besluit om zijn RB16B van een nieuwe krachtbron – de vierde van dit seizoen – te voorzien.

Reacties