Sparta Rotterdam met 3-1 te sterk voor mat Fortuna Sittard

Fortuna Sittard is er vanmiddag niet in geslaagd om in de eerste uitwedstrijd van het nieuwe seizoen waarbij uitsupporters meereisden punten te pakken.

Met een 3-1 nederlaag kon de thuisreis worden aanvaard. In de eerste helft was Sparta duidelijk de bovenliggende partij. Fortuna Sittard was niet fel genoeg in de duels, maakte een fletse indruk en wist de bal nooit lang in de ploeg te houden. In de eerste helft liep het team van coach Sjors Ultee een 2-0 achterstand op door doelpunten van Bryan Smeets (21′) en Lennart Thy (29′).

Ben Rienstra, George Cox en Roel Janssen bleven na de rust achter in de kleedkamer om plaats te maken voor Toshio Lake, Bassala Sambou en Ivo Pinto. Mats Seuntjens zorgde in de 49e minuut voor de aansluitingstreffer, maar Sparta bracht via Emegha in de 73e minuut de marge terug op 2 doelpunten.

Sparta boekte vandaag een verdiende overwinning op een mat Fortuna Sittard.

Opstelling Fortuna Sittard: Yanick van Osch, Mickaël Tirpan (71′ Nigel Lonwijk), Martin Angha, Roel Janssen (46′ Ivo Pinto), George Cox (46′ Toshio Lake), Tesfaldet Tekie (69′ Samy Baghdadi), Ben Rienstra (46′ Bassala Sambou), Deroy Duarte, Zian Flemming, Mats Seuntjens en Emil Hansson.

De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Erwin Blank. Die trok geel voor Zian Flemming van Fortuna Sittard en voor Beugelsdijk en Pinto van Sparta Rotterdam.

Volgende week zaterdag 18 september speelt Fortuna Sittard opnieuw uit, dan is sc Heerenveen de tegenstander. Op dinsdagavond 21 september speelt Fortuna Sittard om 18:45 uur thuis tegen Ajax.