Ploeterend Fortuna Sittard verliest met 1-0 in Heerenveen

Fortuna Sittard heeft vanmiddag in het Abe Lenstra Stadion in Heerenveen ook zijn tweede uitwedstrijd van dit seizoen verloren.

In een wedstrijd die met het verstrijken van de tijd qua niveau steeds verder wegzakte stond de eindstand al na 5 minuten op het scorebord.

De eerste helft van het duel kon Fortuna Sittard voetballend weinig potten breken. Heerenveen liet zien dat het over het beter voetballende en combinerende team beschikt. De Friezen kwamen al vroeg in de wedstrijd op 1-0 door een doelpunt van Henk Veerman in de 5e minuut. Hij kopte, amper gehinderd door een Fortuna-verdediger, de bal uit een hoekschop op aangeven van zijn naamgenoot onhoudbaar voor Yanick van Osch in de verre hoek. Twee minuten later verdubbelde diezelfde Veerman bijna de voorsprong, maar ditmaal ging zijn kopbal – opnieuw uit een hoekschop – net naast het doel.

Fortuna Sittard drong wel aan, maar zodra het vijandelijke doelgebied werd bereikt ontbrak het aan creativiteit, slagvaardigheid en goede voorzetten. Daarmee kon de Heerenveense defensie dan ook niet in verlegenheid worden gebracht.

In de tweede helft hield de sterk keepende Yanick van Osch met een drietal knappe reddingen de hoop op minimaal een punt levend. Maar die hoop bleek ijdel. Fortuna Sittard slaagde er ook in de tweede helft niet in om de defensie van Heerenveen serieus in de problemen te brengen. Vergeleken met het duel tegen Sparta was er ditmaal wel duidelijk meer inzet, maar ontbrak het aanvallend opnieuw aan creativiteit en doortastendheid.

Fortuna Sittard start het duel naar verwachting in de volgende opstelling: Yanick van Osch, Mickaël Tirpan, Martin Angha, Roel Janssen, George Cox (74′ Tijjani Noslin), Tesfaldet Tekie, Ben Rienstra, Deroy Duarte, Bassala Sambou (74′ Samy Baghdadi), Mats Seuntjens, Emil Hansson (63′ Toshio Lake).

De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Laurens Gerrets, die geel trok voor Bassala Sambou, Samy Baghdadi en Deriy Duarte van Fortuna Sittard en voor Dresevic van sc Heerenveen.

Aanstaande dinsdagavond speelt Fortuna Sittard om 18:45 uur thuis tegen Ajax.