Verrassende eerste pole position voor Lando Norris bij Grote Prijs van Rusland

Foto: screenshot

De derde sessie van de kwalificatie voor de Grote Prijs van Rusland kende een verrassend slot met twee Britten in de top drie.

In Q1 en Q2 was Mercedes oppermachtig, maar de omslag kwam in Q3 toen George Russell (Williams) als eerste overstapte van de intermediates op slicks. Vervolgens slaagden Lando Norris (McLaren), Carlos Sainz (Ferrari) en George Russell (Williams) erin om de drie snelste tijden neer te zetten. Lewis Hamilton eindigde op een voor hem teleurstellende vierde plek. Het was Norris’ eerste pole position.

Lewis Hamilton reed op weg naar een bandenwissel in de pitstraat nogal ongelukkig tegen de muur en beschadigde zijn voorvleugel. En terug op de baan slaagde hij er ten gevolge van een spin niet in om zijn tijd te verbeteren en zag hij zich gepasseerd worden door een McLaren, een Ferrari én een Williams. Verstappen’s teamgenoot Sergio Perez kwam niet verder dan de negende plek.

Max Verstappen reed tijdens de kwalificatie in Q1 een paar rondjes op intermediates en brak vervolgens zijn deelname aan de kwalificatie af. Doorgaan voor een hoge klassering had geen enkele zin, omdat Verstappen morgen vanwege een gridstraf (nieuwe motor en de straf die hij kreeg opgelegd vanwege het incident met Hamilton in Monza) achteraan start. Verder zijn de weersverwachtingen voor de race aanmerkelijk beter dan de natte omstandigheden van vandaag en dat maakte een vroeg einde aan de kwalificatie door Verstappen een logische en te verwachten keuze. Ferraricoureur Charles Leclerc volgde het voorbeeld van Verstappen in Q2, ook hij start zondag achteraan vanwege een motorwissel.

Reacties