Fortuna Sittard onmachtig tegen NEC Nijmegen

Fortuna Sittard heeft vanavond het duel tegen NEC Nijmegen met 1-3 verloren. De thuisploeg wist amper kansen te creëren.

Beide ploegen begonnen aftastend aan het duel. De eerste kans was voor Fortuna Sittard. Mats Seuntjens werd door Tesfaldet Tekie in stelling gebracht maar vond NEC-doelman Branderhorst op zijn weg, die vervolgens ook de rebound van Richie Musaba knap pareerde. Aan de andere kant verrichtte Yanick van Osch een uitstekende redding. NEC kwam in de 21e minuut op voorsprong door een doelpunt van de ongedekt staande Okita. Diezelfde Okita verzorgde 5 minuten later ook de assist op Tavsan, die een prima Nijmeegse aanval beheerste afrondde en zijn ploeg op 0-2 zette. Fortuna Sittard kwam via een door Mats Seuntjens benutte strafschop terug in de wedstrijd. De penalty werd toegekend na een ongelukkige handsbal van Márquez.

Coach Sjors Ultee hield Roel Janssen en Tesfaldet Tekie na rust in de kleedkamer en bracht voor hen Ryan Johansson en Nigel Lonwijk binnen de lijnen. Fortuna begon fel aan de tweede helft, maar tot echt goede kansen leidde dat niet. NEC profiteerde in de 52e minuut van een fout van invaller Ryan Johansson, waarna Okita Bruijn in staat stelde om de 1-3 in het Fortunadoel te werken. Het spel van Fortuna Sittard werd er vervolgens niet beter op. NEC bleef eenvoudig overeind en zag de voorsprong geen moment meer in gevaar komen.

Fortuna Sittard begon in de volgende opstelling aan het duel: Yanick van Osch (72’ Toshio Lake), Martin Angha, Ivo Pinto, Roel Janssen (46’ Nigel Lonwijk), George Cox, Tesfaldet Tekie (46’ Ryan Johansson), Ben Rienstra, Deroy Duarte, Richie Musaba (34′ Tijjani Noslin), Bassala Sambou en Mats Seuntjens.

Scheidsrechter Jeroen Manschot tok geel voor Tesfaldet Tekie en Ryan Johansson van Fortuna Sittard en voor Odenthal en Bruijn van NEC.