Fortuna Sittard speelt gelijk tegen Willem II

Fortuna Sittard heeft vanavond in Tilburg in de wedstrijd tegen de Willem II een punt weten te pakken.

Willem II was in de eerste helft de bovenliggende partij en kreeg meerdere kansen om op voorsprang te komen. Doelman Yanick van Osch wist zijn doel – soms met wat geluk – schoon te houden. Aan de andere kant was Mats Seuntjens gevaarlijk na een onderschepping. Hij vond echter Willem II goalie Wellenreuther op zijn weg. In de slotfase van de eerste helft was Willem II een aantal keren kort achter elkaar heel dicht bij de openingstreffer, maar die bleef wonderbaarlijk genoeg uit. Fortuna Sittard mocht van geluk spreken dat Willem II verzuimde om een van de talrijke kansen te benutten.

De geelgroenen begonnen een stuk brutaler aan de tweede helft. Na rust waren er meteen een paar kansen voor het team van coach Sjors Ultee, maar eerst weerhield Wellenreuther Mats Seuntjens van een doelpunt en kort daarop stond hij een treffer van Zian Flemming in de weg. Toch wist Fortuna Sittard op voorsprong te komen. Mats Seuntjens liet in de 54e minuut een pass passeren omdat hij in buitenspelpositie stond. Maar de voor Mickaël Tirpan in het veld gekomen Tijjani Noslin pikte de bal op en wist Wellenreuther in de korte hoek te passeren. Lang kon Fortuna Sittard niet genieten van de voorsprong, want 5 minuten later schoot Köhlert Willem II op fraaie wijze op gelijke hoogte. Werd Fortuna in de eerste helft nog fors teruggedrongen op de eigen helft, in de tweede helft werd er duidelijk meer naar voren gevoetbald en slaagde de ploeg er ook beter in om de bal vast te houden en in de aanval gevaarlijker te worden. Daarmee was het gelijkspel vanavond per saldo verdiend.

Fortuna Sittard verscheen in de volgende opstelling aan de aftrap: Yanick van Osch, Mickaël Tirpan (46’ Tijjani Noslin), Martin Angha, Ivo Pinto, George Cox, Tesfaldet Tekie, Ben Rienstra, Deroy Duarte, Zian Flemming, Mats Seuntjens en Emil Hansson (71’ Bassala Sambou).

Scheidsrechter Jannink van der Laan trok geel voor Martin Angha en Mats Seuntjens van Fortuna Sittard en voor Wellenreuther van Willem II. Willem II coach Fred Grim kreeg geel wegens commentaar op de leiding.

Op woensdag 27 oktober speelt Fortuna Sittard om 20:00 uur thuis de bekerwedstrijd tegen TOP Oss.