Max Verstappen winnaar Grote Prijs van Amerika

Foto: screenshot

Max Verstappen is er vandaag in geslaagd zijn pole-position voor de Grote Prijs van Amerika om te zetten in een overwinning.

De van plek twee gestarte Lewis Hamilton kende een prima start en nam in de eerste bocht de leiding over. Verstappen kwam na een undercut in ronde 10 – een onverwacht vroege pitstop – aan de leiding toen Hamilton een pitstop maakte voor nieuwe banden. De Brit reed vervolgens de achterstand op Verstappen vrij snel dicht, waarop Verstappen in ronde 30 opnieuw naar binnen ging voor een set nieuwe banden. Hamilton antwoordde daar 7 ronden later op, waarna Verstappen weer aan de leiding ging om die in een bloedstollend spannende slotfase niet meer af te staan. Hij kwam als eerste over de finish, op 1,3 seconde gevolgd door Lewis Hamilton. Sergio Perez pakte de derde plek. Hamilton pakte wel een extra punt voor het noteren van de snelste raceronde.

Door deze knappe overwinning heeft Max Verstappen nu een voorsprong van 12 punten op Lewis Hamilton in de stand om het wereldkampioenschap.

Over twee weken, op zondag 7 november, staat de Grote Prijs van Mexico op het programma.

Reacties