Fortuna Sittard probleemloos naar tweede bekerronde

Fortuna Sittard heeft vanavond in eigen stadion de eerste wedstrijd in de strijd om de KNVB-beker zonder ook maar even in de problemen te komen afgewerkt.

Het duel met het in de Keuken Kampioen divisie spelende TOP Oss werd eenvoudig met 3-0 gewonnen. De bezoekers hadden in de eerste helft amper wat in te brengen. Fortuna Sittard drong sterk aan, maar zag de nodige combinaties stranden in de Osse verdediging. In de 29e minuut opende mats Seuntjens de score voor de thuisploeg. De assist kwam van Emil Hansson. In de 39e minuut bracht George Cox met een afstandsschot Fortuna op 2-0.

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld. Een aanvallende thuisploeg, die teveel aanvalspogingen zag stranden rond het vijandelijk strafschopgebied. George Cox tekende in de 51e minuut de 3-0 aan en daarmee was de wedstrijd wel gespeeld. Het bood coach Sjors Ultee de gelegenheid om een aantal basisspelers naar de kant te halen en een aantal reservespelers wat speelminuten te gunnen.

Opstelling Fortuna Sittard: Yanick van Osch, Ryan Nils Johansson, Martin Angha, Ivo Pinto (79′ Emre Celtik), George Cox (64′ Tijjani Noslin), Tesfaldet Tekie, Ben Rienstra (64′ Sami Baghdadi), Arianit Ferati (64′ Richie Musaba), Deroy Duarte, Mats Seuntjens (72′ Bassala Sambou) en Emil Hansson. Fortuna Sittard kon niet beschikken over de geblesseerden Zian Flemming, Mickaël Tirpan en Lisandro Semedo.

De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Kevin Blom. Die trok geel voor Dogan van Top Oss.

Aanstaande zaterdagavond om 23:00 uur vindt de trekking plaats voor de tweede bekerronde.

Komende zondag speelt Fortuna Sittard om 20:00 uur in Deventer de competitiewedstrijd tegen Go Ahead Eagles.