Tomeloze aanvalsdrift Go Ahead Eagles wordt Fortuna Sittard te machtig

Fortuna Sittard is er vanavond in de Adelaarshorst in Deventer tegen Go Ahead Eagles niet in geslaagd om punten te pakken.

Voor de wedstrijd meldde linksback George Cox zich ziek. Verder ontbraken de geblesseerden Mickaël Tirpan, Roel Janssen en Lisandro Semedo. George Cox werd vervangen door Arianit Ferati.

De wedstrijd was goed en wel 10 minuten onderweg toen Mats Seuntjens een fraaie Fortuna-aanval doeltreffend – via Go Ahead-doelman Warner Hahn – binnenschoot. Zeven minuten later rondde Ben Rienstra een aanval van de rand van de 16 beheerst en doeltreffend af. Beide keren kwam de assist van Zian Flemming. In het laatste deel van de eerste helft kwam Fortuna Sittard amper onder de druk van Go Ahead uit. De thuisploeg kreeg een aantal kansen om de achterstand te verkleinen, maar was niet doeltreffend, al was Botos met een kopbal op de lat nog dichtbij. Fortuna kwam in de eerste helft amper in de problemen.

Hoe anders zou de tweede helft verlopen. Na rust ging Go Ahead op jacht naar de aansluitingstreffer. Die viel in de 53e minuut na een misverstand tussen Ivo Pinto en Yanick van Osch, waarvan Brouwers profiteerde. Twee minuten later was de marge weer twee doelpunten in het voordeel van Fortuna Sittard: Tesfaldet Tekie schoot de bal van ruim 30 meter onhoudbaar in de kruising. Go Ahead ging onmiddellijk weer op jacht naar de aansluiting en slaagde daar in de 61e minuut via de Spanjaard Cardona in. Zijn landgenoot Cordoba tekende in de 83e minuut voor de gelijkmaker. En zo zag het team van Sjors Ultee een eerste uitzege verdampen. En zelfs een punt zat er niet meer in, want in de laatste minuut van de tweede helft kopte Kramer de winnende treffer voor de thuisploeg achter Yanick van Osch. In de extra tijd was Fortuna Sittard met twee ballen op de lat nog twee keer dicht bij de gelijkmaker.

Een verdiende overwinning voor Go Ahead Eagles, dat in de tweede helft tomeloos de aanval zocht. Fortuna Sittard had in de tweede helft amper iets in te brengen en slaagde er slechts sporadisch in om onder de aanhoudende druk van de Deventer ploeg uit te voetballen.

Opstelling Fortuna Sittard: Yanick van Osch, Ryan Johansson, Martin Angha, Ivo Pinto, Arianit Ferati, Tesfaldet Tekie, Ben Rienstra, Deroy Duarte (79’ Tijjani Noslin), Zian Flemming, Emil Hansson (64’ Bassala Sambou), Mats Seuntjens (85’ Toshio Lake). De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Alex Bos. Die trok geel voor Cordoba en Botos van Go Ahead Eagles.

Komende zondag 7 november speelt Fortuna Sittard thuis tegen PSV. De wedstrijd begint om 14:30 uur.