Fortuna Sittard verliest in eigen huis met 1-4 van PSV

Fortuna Sittard heeft vanmiddag in eigen stadion het competitieduel tegen PSV met 1-4 verloren.

Voor de aftrap werd een minuut stilte in acht genomen voor de afgelopen week op 77-jarige leeftijd overleden Bèr Lejeune. Lejeune was onder meer actief als trainer in het amateurvoetbal en later als assistent-trainer en hoofdscout voor Fortuna Sittard.

PSV had in de eerste helft geen enkele moeite met de thuisploeg, die er maar een paar keer in slaagde om in het strafschopgebied van PSV op te duiken. Scoringskansen bleven uit. Maar ook PSV creëerde, ondanks het overduidelijke overwicht, amper grote kansen. Van Osch maakte een hard afstandsschot van Ramalho met enige moeite onschadelijk. Maar uit een door de voor de geblesseerd uitgevallen Teze ingevallen Doan opgezette aanval had de Fortuna Sittard-defensie geen antwoord. Doan rondde de aanval zelf doeltreffend af. In de extra tijd van de eerste helft was Deroy Duarte dicht bij de gelijkmaker, maar hij zag zij schot naast het doel gewerkt worden.

In de tweede helft een vergelijkbaar beeld: een sterker PSV en een vrij machteloos Fortuna Sittard, dat geen enkel vertrouwen uitstraalde. Bruma tilde de stand in de 54e minuut naar 0-2 en met de 0-3 van Sangaré in de 73e minuut was de wedstrijd wel gespeeld. Een eigen doelpunt van Ramalho in de 76e minuut deed daar weinig aan af. De PSV-verdediger liep ongelukkigerwijs tegen een bal aan die door Tijjani Noslin op de paal was geschoten. Bruma bracht de marge in de 85e minuut terug op drie doelpunten in Eindhovens voordeel.

Opstelling Fortuna Sittard: Yanick van Osch, Nigel Lonwijk, Ivo Pinto, Martin Angha, George Cox, Tesfaldet Tekie (’58 Arianit Ferati), Ben Rienstra, Zian Flemming, Ryan Johansson (’58 Tijjani Noslin), Deroy Duarte (71’ Toshio Lake) en Mats Seuntjens.

De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Pol van Boekel. Die trok geel voor Van Ginkel van PSV.

Op zaterdag 20 november speelt Fortuna Sittard uit tegen Heracles. Een week later komt FC Groningen op bezoek in Sittard.