Fortuna Sittard keert zonder punten terug uit Almelo

Fortuna Sittard is er vanavond in een leeg Erve Asito-stadion in Almelo niet in geslaagd om tegen Heracles een goed resultaat te behalen.

De wedstrijd was net aan vier minuten onderweg toen scheidsrechter Makkelie het duel stillegde, nadat Heracles-supporters vuurwerk afstaken en het stadion binnendrongen. In de eerste vier minuten daarvoor kreeg Fortuna Sittard al twee kansen op een voorsprong, maar het was Heracles Almelo dat in de zesde minuut van de wedstrijd de score opende. Azzaoui liet Van Osch kansloos met een laag schot in de verre hoek. Drie minuten later was de stand weer gelijk. Zian Flemming versloeg vanaf de linkerflank de ver uit zijn doel gekomen doelman Blaswich, die de bal via de binnenkant van de paal in het doel zag verdwijnen. Tijjani Noslin was in de 15e minuut dicht bij de 1-2, maar schoot de bal snoeihard op de kruising. Een kwartier later haalde Mickaël Tirpan aan de andere kant een bal van de lijn, maar amper een minuut later was de stand toch 2-1 voor de thuisploeg. Tesfaldet Tekie verdedigde slecht uit en speelde de bal in de voeten van Azzaoui, die vervolgens zijn tweede treffer van de avond kon aantekenen.

Na rust ging Fortuna Sittard op jacht naar de gelijkmaker, maar de ploeg was daarin niet erg succesvol. Kansen kwamen er amper. In de 67e minuut schoot Kai Sierhuis vanuit een vrije trap de 3-1 achter doelman Yanick van Osch en daarmee was de wedstrijd beslist. Fortuna Sittard slaagde er niet in om Heracles nog in de problemen te brengen, al was Flemming in de 90e minuut van de wedstrijd met een afstandsschot uit een vrije trap nog dicht bij een treffer. De bal belandde echter op de lat. In de extra tijd voorkwam Van Osch nog een doelpunt voor de thuisploeg.

Fortuna Sittard begon de wedstrijd in de volgende opstelling: Yanick van Osch, Mickaël Tirpan(74‘ Nigel Lonwijk), Martin Angha, Roel Janssen, George Cox, Tesfaldet Tekie, Ben Rienstra (74‘ Deroy Duarte), Zian Flemming, Tijjani Noslin (80’ Emil Hansson), Mats Seuntjens, Arianit Ferati (74‘ Toshio Lake).

Het duel stond onder leiding van scheidsrechter Danny Makkelie. Die trok geel voor Martin Angha, Ben Rienstra, Arianit Ferati en Zian Flemming van Fortuna Sittard en voor Burgzorg van Heracles Almelo.

Op zaterdag 27 november speelt Fortuna Sittard om 18:45 uur thuis tegen FC Groningen.