Hamilton wint Grand Prix van Qatar; Verstappen beperkt de schade

Max Verstappen kende een prima start en rukte in de eerste ronde op van de zevende naar de vierde plek.

In de vijfde ronde pakte hij de tweede plek achter Lewis Hamilton. De Brit reed onbedreigd vanaf pole naar de overwinning, Verstappen pakte de snelste raceronde en verdiende daarmee een extra punt. Derde werd Alpinecoureur Fernando Alonso. De Spanjaard pakt voor het eerst in 105 wedstrijden weer een podiumplek. Sergio Perez finishte met zijn Red Bull als vierde.

Mercedescoureur Valtteri Bottas kon vandaag geen rol van betekenis spelen. Hij verloor vijf plekken bij de start en moest in de 35e ronde met een lekke band naar binnen. In de 51e ronde besloot Mercedes de Fin uit de race te halen.

Max Verstappen kan tevreden zijn over zijn race: hij beperkte de schade na zijn gridstraf van vijf posities en gaat nog steeds aan de leiding in de stand om het WK. Zijn voorsprong op Lewis Hamilton bedraagt met nog twee wedstrijden te gaan nog 8 punten.