Fortuna Sittard in eigen huis hard onderuit tegen FC Groningen

Fortuna Sittard heeft vanavond in een leeg stadion aan de Milaanstraat geen einde weten te maken aan de reeks negatieve resultaten.

Het elftal van coach Sjors Ultee verloor vanavond voor de vierde keer op rij. Ditmaal was FC Groningen te sterk. Het team van coach Danny Buijs mocht met een 1-4 zege en drie punten de 315 kilometer lange thuisreis aanvaarden.

In het eerste kwart van het duel gebeurde er niet veel bijzonders. Het doelpunt van Mats Seuntjens in de 24e minuut kwam dan ook uit de lucht vallen. Seuntjens besloot het eens van afstand te proberen en schoot de bal vanaf een meter of 25 van het doel snoeihard in de linkerbovenhoek van het doel van FC Groningen doelman Leeuwenburgh. De vreugde over Seuntjens treffer en de voorsprong was evenwel van korte duur, want twee minuten laten was de stand alweer gelijk door een rake kopbal van de slecht gedekte Ngogne. In de 42e minuut zorgde een ongelukkige interventie van George Cox voor de Groningse 1-2. In de 45e minuut verzuimde Tijjani Noslin een prima voorzet van Arianit Ferrati te verzilveren.

Zes minuten na rust verdubbelde Irandust de marge voor FC Groningen. Hij werkte de rebound achter Van Osch, toen de Fortuna-doelman een afstandsschot van Duarte keerde. De hoop op een draaglijker resultaat vervloog in de 63e minuut definitief. Roel Janssen kreeg in eerste instantie een gele kaart voor een stevige overtreding. Die kaart veranderde na interventie van de VAR in een directe rode kaart, waardoor Fortuna met tien man op jacht moest naar de aansluitingstreffer. Strand Larsen gooide de wedstrijd in de 80e minuut met de 1-4 definitief in het slot. Zian Flemming was in de slotfase nog twee keer dicht bij een Fortuna-treffer, maar zag zijn pogingen maar net op niets uitlopen.

De Griekse middenvelder Andreas Samaris maakte in de 71e minuut zijn debuut voor Fortuna Sittard.

Opstelling Fortuna Sittard: Yanick van Osch, Mickaël Tirpan (57’ Ivo Pinto), Martin Angha, Roel Janssen (63’ rode kaart), George Cox, Tesfaldet Tekie, Ben Rienstra (71’ Andreas Samaris)a, Arianit Ferati (64’ Nigel Lonwijk), Mats Seuntjens, Tijjani Noslin (57’ Deroy Duarte) en Zian Flemming.

Het duel stond onder leiding van scheidsrechter Jeroen Manschot. Die trok rood voor Roel Janssen van Fortuna Sittard en voor Abraham van FC Groningen.

De eerstvolgende thuiswedstrijd speelt Fortuna Sittard op 18 december tegen FC Utrecht. Tot die tijd staan er vier uitwedstrijden op het programma. Voor de competitie achtereenvolgens tegen AZ (2 december), Feyenoord (5 december) en PEC Zwolle (11 december) en voor de beker tegen PSV (15 december).