Feyenoord heeft geen kind aan Fortuna Sittard: 5-0

Net aan drie dagen na de verloren uitwedstrijd tegen AZ Alkmaar speelde Fortuna Sittard vandaag opnieuw uit, ditmaal tegen Feyenoord.

Fortuna Sittard begon zonder de geschorste Roel Janssen en de geblesseerde Martin Angha aan de wedstrijd en kwam al in de achtste minuut op achterstand. Til profiteerde van balverlies van Ivo Pinto en stiftte de bal over de uitkomende Yanick van Osch. Linssen verdubbelde in de 26e minuut de Rotterdamse voorsprong door knap een corner achter Yanick van Osch te koppen. Het was in de eerste helft voornamelijk eenrichtingsverkeer richting Fortuna-doel, al was Tekie in de 42e minuut met een afstandsschot bijna succesvol. Het was de enige keer dat Feyenoord-doelman Marciano in actie moest komen. Even later werd een schot van Rienstra nog door een Feyenoord-verdediger gekraakt en daarmee waren de Sittardse wapenfeiten voor het Rotterdamse doel bijna allemaal benoemd. Op een na dan: Zian Flemming kwam in de vijandelijke zestien ten val nadat hij werd aangetikt door een Feyenoord-verdediger. Zowel scheidsrechter Dieperink als de VAR zagen er geen strafschop in.

In de 52e minuut gooide Bryan Linssen het duel in het slot. Opnieuw kopte hij vanuit een hoekschop raak. Diezelfde Linssen scoorde in de 63e minuut bijna zijn derde kopgoal, maar de bal mistte richting. Sinisterra kreeg de bal voor zijn voeten en schoot vervolgens de 4-0 achter Van Osch. Jahanbakhsh kopte in de 90e minuut de 5-0 binnen. Ook in de tweede helft kon Fortuna Sittard geen vuist maken.

Door de overwinning op Fortuna Sittard behoudt Feyenoord aansluiting met Ajax. De achterstand op de koploper bedraagt slechts één punt.

Opstelling Fortuna Sittard: Yanick van Osch, Mickaël Tirpan (68’ Andreas Samaris), Ivo Pinto, Nigel Lonwijk, George Cox, Tesfaldet Tekie, Ben Rienstra, Deroy Duarte, Mats Seuntjens (84’ Emil Hansson), Zian Flemming en Arianit Ferati (61’ Tijjani Noslin).

Scheidsrechter Rob Dieperink trok geel voor Ivo Pinto en George Cox van Fortuna Sittard en Aursnes van Feyenoord