Fortuna Sittard pakt drie punten tegen PEC Zwolle

In de hoop op een positief resultaat zwaaiden supporters van Fortuna Sittard de spelersbus vandaag met lichtfakkels uit bij het stadion aan de Milaanstraat.

Fortuna Sittard speelde vanavond een belangrijke uitwedstrijd in de kelder van de Eredivisie tegen PEC Zwolle. De wedstrijd tussen de onderste twee ploegen van de ranglijst kende, zoals was te verwachten, meer spanning dan goed voetbal. In de eerste helft kreeg Fortuna Sittard goede kansen, maar Seuntjens, Flemming en Duarte vonden PEC-doelman Lamprou op hun weg. In de slotfase van de eerste helft was PEC twee keer dicht bij de openingstreffer.

Na rust veranderde er amper wat in het spelbeeld. PEC Zwolle wilde wel, hsd het meeste balbezit, maar was onmachtig om serieus gevaar te stichten. Fortuna Sittard bleef dan ook redelijk eenvoudig overeind en was met snelle uitvallen – al waren die wel een stuk spaarzamer dan in de eerste helft – aanmerkelijk gevaarlijker dan de thuisploeg. In de 64e minuut kreeg Nigel Lonwijk bij een scrimmage voor het doel van PEC zijn voet tegen de bal en bracht zo met een bij het duel passend frommeldoelpunt Fortuna Sittard op voorsprong.

En daarmee was de eerste uitzege voor Fortuna sinds 25 april, toen in Den Haag met 0-3 werd gewonnen van ADO, een feit en komt er tot opluchting van alles en iedereen met een geel-groen hart een einde aan een lange serie slechte resultaten.

Opstelling Fortuna Sittard: Yanick van Osch, Mickaël Tirpan (80’ Ivo Pinto), Nigel Lonwijk, Roel Janssen, George Cox, Deroy Duarte, Tesfaldet Tekie, Ben Rienstra, Andreas Samaris, Zian Flemming, Mats Seuntjens

Scheidsrechter Edwin van de Graaf trok geel voor Nigel Lonwijk en Ivo Pinto van Fortuna Sittard en voor Kastaneer en Nakayama van PEC Zwolle.

Komende woensdag speelt Fortuna Sittard in Eindhoven om 21:00 uur de bekerwedstrijd tegen PSV.