PSV zet Fortuna Sittard eenvoudig met 2-0 aan de kant

PSV heeft zoals viel te verwachten Fortuna Sittard vanavond zonder bovenmatige inspanning uitgeschakeld in de tweede ronde van het KNVB-bekertoernooi.

Fortuna Sittard trad aan met drie basisspelers: doelman Yanick van Osch en centrale verdedigers Martin Angha en Roel Janssen. Coach Sjors Ultee gunde vanavond acht reservespelers speeltijd tegen de huidige koploper van de Eredivisie.

Fortuna Sittard werd zoals was te verwachten het grootste gedeelte van de wedstrijd teruggedrongen op de eigen helft. Het enige wapenfeit van de geelgroenen kon worden genoteerd in de 45e minuut. PSV-doelman Drommel moest in actie komen om een kopbal van Richie Musaba over zijn doel te tikken. Ruim een kwartier eerder (28′) had Doan al de 1-0 achter Yanick van Osch geschoten. Na rust verschalkte hij van Osch in de 62e minuut van het duel nogmaals. Daarmee was de eindstand bereikt.

Lichtpuntje voor Fortuna Sittard: aanvaller Lisandro Semedo maakte in de 71e minuut een invalbeurt en speelde daarmee dit seizoen voor het eerst sinds hij in de voorbereiding zwaar geblesseerd raakte. Stijn Hogervorst mocht in de 81e minuut zijn debuut als invaller voor Fortuna Sittard maken.

Fortuna Sittard trad aan in de volgende opstelling: Yanick van Osch, Ivo Pinto, Martin Angha (46′ Mickaël Tirpan), Roel Janssen (46′ Nigel Lonwijk), Arianit Ferati, Sami Baghdadi (71′ Lisandro Semedo), Ryan Johansson, Richie Musaba (81′ Stijn Hogervorst), Tijjani Noslin (75′ Emre Celtik), Bassala Sambou en Emil Hansson.

Scheidrechter Martin van den Kerkhof trok geel voor Ivo Pinto van Fortuna Sittard en voor Gutiérrez van PSV.

Komende zaterdag speelt Fortuna Sittard om 16:30 uur thuis het competitietegen FC Utrecht.