Fortuna Sittard pakt een punt tegen FC Utrecht

Fortuna Sittard speelde vandaag laat in de middag tegen FC Utrecht de laatste thuiswedstrijd van 2021. Het duel eindigde in een 2-2 gelijkspel.

De thuisploeg bleek zelfvertrouwen te hebben getankt in het uitduel tegen PEC Zwolle en had in de eerste helft een overwicht. Toch was het FC Utrecht dat op voorsprong kwam door een doelpunt van Mahi in de 21e minuut. Utrecht mocht niet lang van de voorsprong genieten, want amper 2 minuten later schoot George Cox de bal vanuit een vrije trap fraai achter Utrecht-doelman Paes. Seuntjens was met een miraculeuze bal vanaf rechts, dicht bij de cornervlag, nog bijna doeltreffend. In de extra tijd van de eerste helft kregen zowel de gasten als de thuisploeg nog een prima scoringskans.

In de tweede helft trok de ploeg uit de Domstad nadrukkelijker ten aanval. In de 50e minuut stond Van de Streek op de juiste plek om de rebound van een door Fortuna-doelman Yanick van Osch gekeerd schot van Mahi binnen te schieten. Fortuna leek kort daarna via acties van Seuntjens en Flemming opnieuw snel gelijk te komen, maar Timber en Paes stonden een gelijkmaker in de weg. Maar uiteindelijk kwam die er toch: Zian Flemming was in de 77e minuut doeltreffend op aangeven van George Cox. In de slotfase ontkwam de thuisploeg tot twee keer toe aan een nieuwe achterstand. Van Osch voorkwam een eigen doelpunt van Martin Angha en Mahi schoot uit kansrijke positie naast het Fortuna-doel.

Opstelling Fortuna Sittard: Yanick van Osch, Mickaël Tirpan (70′ Ivo Pinto), Nigel Lonwijk (70′ Martin Angha), Roel Janssen, George Cox, Tesfaldet Tekie, Andreas Samaris, Ben Rienstra (88′ Tijjani Noslin), Deroy Duarte, Zian Flemming en Mats Seuntjens.

De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Martin Pérez. Die trok geel voor overtredingen van George Cox van Fortuna Sittard en voor Van de Streek, Maher en Janssen van FC Utrecht.

Komende woensdagavond speelt Fortuna Sittard in de Johan Cruyff Arena in Amsterdam tegen Ajax de laatste wedstrijd van dit jaar. De winterstop duurt voor Fortuna Sittard tot 16 januari: dan speelt Fortuna om 16:45 uur thuis tegen AZ.