Fortuna Sittard verliest ook in Amsterdam met 5-0 van Ajax

Foto: screenshot

Fortuna Sittard heeft vanavond in het uitduel tegen Ajax met dezelfde cijfers verloren als in het thuisduel in september.

Fortuna begon aardig aan de wedstrijd en liet gedurende de eerste tien minuten van het duel een aantal leuke aanvallende acties zien. Een doelpunt bleef echter uit. Ajax trok daarna het initiatief volledig naar zich toe en kwam via Blind (14’) en Anthony (23’) vervolgens makkelijk op 2-0. Dat die stand er bij rust nog stond was mede te danken aan enkele reddingen van Fortuna-doelman Yanick van Osch.

Na rust kwam Fortuna er amper nog aan te pas, maar Ajax miste wat scherpte in de afronding. Daarin kwam pas in de 83e minuut verandering. Rensch passeerde met een knappe actie Van Osch en schoot beheerst de 3-0 binnen. In de 89e minuut mocht Haller aanleggen vanaf de penaltystip na een overtreding van Roel Janssen en in de derde minuut van de extra tijd was de Ajax-spits opnieuw doeltreffend. Hij rondde een Ajax-aanval af nadat scheidsrechter Nagtegaal een overtreding van Neres op Roel Janssen onbestraft liet.

Verwachte opstelling Fortuna Sittard: Yanick van Osch, Mickaël Tirpan (46′ Ivo Pinto), Martin Angha (73′ Nigel Lonwijk), Andreas Samaris, Roel Janssen, George Cox, Deroy Duarte, Ben Rienstra (88′ Richie Musaba), Arianit Ferati (86′ Tijjani Noslin), Zian Flemming en Mats Seuntjens.

De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Marc Nagtegaal. Die trok geel voor doelman Yanick van Osch van Fortuna Sittard.

Dossier: Fortuna Sittard

Reacties

Cookieinstellingen