Fortuna Sittard hervat competitie met verliespartij tegen AZ

Fortuna Sittard is er vanmiddag in een leeg eigen huis tegen AZ niet in geslaagd om punten te pakken.

De thuisploeg begon met de onlangs aangetrokken Michael Verrips onder de lat in plaats van Yanick van Osch. De van Sheffield United overgekomen sluitpost moest in de 14e minuut voor de eerste keer vissen, nadat Beukema in redelijk vrije positie doeltreffend wist in te koppen.

Veel grote kansen wist de ploeg uit Alkmaar in de eerste helft verder niet te creëren, maar Fortuna Sittard kreeg via Zian Flemming (kopbal vanuit een corner op de lat) en Seuntjens, die twee keer een inzet gestopt zag worden door AZ-doelman Vindahl Jensen. Het elftal van Sjors Ultee deed niet onder voor de gasten uit Noord-Holland.

In de tweede helft trok AZ meer ten aanval. Na een rommelig fase verdubbelde Sugawara in de 61e minuut de Alkmaarse voorsprong na een verdedigende blunder van Roel Janssen. Het overwicht van AZ hield lang aan, pas in de laatste 15 minuten werd de thuisploeg weer gevaarlijk. Allereerst miste Seuntjens een goede mogelijkheid om de aansluitingstreffer achter AZ-doelman Vindahl Jensen te werken. Vier minuten later zag Tesfaldet Tekie zijn vrije trap tot corner verwerkt worden. Twee minuten daarna schoot Ben Rienstra dan wel eindelijk de aansluitingstreffer binnen. Tijjani Noslin had drie minuten later vrij voor het AZ-doel de gelijkmaker op zijn schoen, maar zijn schot miste richting en verdween richting linker cornervlag in plaats van richting doel. De extra tijd volstond niet voor Fortuna om er alsnog een remise uit te trekken.

Opstelling Fortuna Sittard: Michael Verrips, Mickaël Tirpan, Marin Angha, Andreas Samaris (46’ Ivo Pinto), Roel Janssen (75’ Tijjani Noslin), George Cox, Deroy Duarte, Arianit Ferati (62’ Tesfaldet Tekie), Ben Rienstra, Zian Flemming, Mats Seuntjens.

De wedstrijd werd geleid door scheidsrechter Rob Dieperink. Die hield de kaarten vandaag op zak.

Volgende week zondag speelt Fortuna Sittard om 20:00 uur uit tegen RKC Waalwijk.