Fortuna Sittard schaart zich achter statement BVO’s

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Fortuna Sittard is het volmondig eens met het statement dat is afgegeven door de betaald voetbal organisaties in Nederland.

De betaald voetbalclubs willen dat er vanaf 28 januari weer toeschouwers worden toegelaten bij wedstrijden. De clubs geven aan niet langer zonder publiek te kunnen spelen. Vorig seizoen leed de sector een verlies van meer dan 100 miljoen euro, zo stellen de betaald voetbal clubs. Er is nog geen volledige compensatie voor de wedstrijden die de clubs zonder publiek moeten spelen. En NOW en andere regelingen helpen weliswaar, maar zijn niet toereikend. De clubs willen echter het liefst hun eigen broek ophouden en dat kan alleen als de stadions opengaan.

Bovendien hebben de clubs laten zien op een verantwoorde wijze wedstrijden met publiek te kunnen organiseren: “geen besmettingen, en goede en gedegen controles. Daar wordt in Den Haag weinig tot niets mee gedaan.” Ook wijzen ze erop dat de stadions in de rest van Europa geheel of gedeeltelijk open zijn voor de fans.

Verder vinden de betaald voetbalclubs dat de besluitvorming in politiek Den Haag niet snel genoeg verloopt. “Daar kunnen we niet op wachten. Het demonstratief opengaan van de stadions is de onvermijdelijke volgende stap. Dit zijn we ook verplicht aan onze loyale supporters.”

De clubs gaan hierover in gesprek met de burgemeester in hun gemeente.

In het weekend van 28 januari staan alleen wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie op het programma. Fortuna Sittard komt dat weekend niet in actie.

Dossier: Fortuna Sittard

Reacties

Cookieinstellingen