Snackpoint Eaters Limburg in overtime langs Mechelen

Afgelopen zondagavond speelde Snackpoint Eaters Limburg in Geleen de laatste wedstrijd in de voorrondes van de BeNeLeague tegen Golden Sharks Mechelen.

Een duel om des keizers baard, zoals dat heet, want op voorhand stond vast dat de uitslag geen gevolgen zou hebben voor de stand op de ranglijst en daarmee voor de tegenstanders die beide ploegen gaan treffen in de play-offs van de BeNeLeague.

Beide ploegen misten nogal wat spelers. Aan Eaterszijde ontbraken Lars Engwegen, Lukasz Bartak, Berts Rudzitis, Lars van Sloun en Ritchy van Hulten. Desondanks kreeg het publiek een boeiend duel te zien tussen twee ploegen die elkaar – ook gezien de stand op de ranglijst – dit seizoen weinig in prestaties ontlopen. En dat uitte zich in het scoreverloop.

In de eerste periode kwam Mechelen sterk voor de dag en namen de gasten uit België een 0-2 voorsprong. Eaters kwam terug op 1-2 via Tom Marx, die scoorde na een mooie pass van Kay Gielen. Na goed twee minuten in de tweede periode trok Matt Beer (assist Jord Smit) de stand gelijk. Tom Marx schoot Eaters andermaal op gelijke hoogte met Mechelen, dat kort daarvoor met een onverwacht schot doelman Rowan Delil verraste. In de derde periode wisten beide teams elk twee keer te scoren. Twee keer nam Eaters daarbij een voorsprong. Eerst scoorde Mitch Koumans 4-3 door een hard schot van Matt Beer nog net even van richting te veranderen. Rolan Loos rondde een in het eigen vak ingezette solo door de Mechelse defensie knap af met een doelpunt. De 5-4 hield echter maar kort stand: nog geen anderhalve minuut later trok Mechelen de stand weer gelijk. In de resterende speeltijd in de derde periode werd niet meer gescoord. Dat gebeurde wel in de extra tijd. Tom Marx zorgde in de derde minuut met de 6-5 voor een sudden death van Mechelen en voorkwam zo een beslissing via shoot-outs. Met deze overwinninig in overtime pakte de thuisploeg twee van de drie punten en nam Mechelen een punt mee de bus naar huis in.

Op zondag 13 maart speelt Snackpoint Eaters Limburg om 19:00 uur in de ijshal van Laco Glanerbrook het eerste duel in de play-offs tegen Unis Flyers Heerenveen.