Fortuna Sittard boekt belangrijke zege tegen Willem II

Fortuna Sittard heeft vanmiddag de belangrijke wedstrijd tegen mede-degradatiekandidaat Willem II een 1-0 overwinning over de streep weten te trekken.

In het eerste deel van de eerste helft van een wedstrijd waarin de spanning 90 minuten lang tastbaar was, was Willem II de meer aanvallende ploeg. Fortuna Sittard wilde de tegenstander vanuit de snelle omschakeling pijn doen. Zian Flemming miste in de 23e minuut evenwel een honderd procent kans en schoot de bal net naast het doel van Willem II-goalie Wellenreuther.

Ook Willem II kreeg enkele niet te missen kansen, maar slaagde er evenmin in om de bal in het Fortuna-doel te werken. Yanick van Osch verrichtte enkele knappe reddingen.

De eerste helft telde veel kansen over en weer en was daardoor, ondanks het weinig verheffende niveau van het vertoonde spel, aantrekkelijk om naar te kijken.

Na rust waren er aan beide zijden aanmerkelijk minder kansen te noteren. Het team van de afgelopen na het vertrek van coach Fred Grim ad interim aangestelde Denny Landzaat wist in de tweede helft geen enkele kans te creëren. Fortuna Sittard kwam dankzij een doelpunt van Zian Flemming – hij kopte in de 52e minuut een voorzet van Lisandro Semedo achter doelman Wellenreuther – op voorsprong en wist die zonder al te veel problemen vast te houden. Mats Seuntjens had het duel in de 79e minuut vroegtijdig kunnen beslissen, maar zijn schot belandde op de paal.

Opstelling Fortuna Sittard: Yanick van Osch, Mickaël Tirpan, Marin Angha, Dimitrios Siovas, George Cox, Deroy Duarte, Zian Flemming, Ben Rienstra (63’ Tesfaldet Tekie), Lisandro Semedo (63’ Jordan Botaka), Charlison Benschop (63’ Andreas Samaris) en Mats Seuntjens (80’ Nigel Lonwijk).

De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Dennis Higler. Die trok geel voor Mickaël Tirpan, Mats Seuntjens, George Cox, Martin Angha en Dimitrios Siovas van Fortuna Sittard en voor Crowley van Willem II. Cox Angha en Siovas ontvingen hun kaart wegens tijdrekken. Cox en Angha zijn ten gevolge van hun gele kaart komend duel – uit tegen PSV – geschorst.

Door de overwinning op Willem II is Fortuna Sittard vandaag van de laatste plek op de ranglijst opgeklommen naar de vijftiende plek.