Fortuna Sittard kansloze prooi voor PSV

Fortuna Sittard ging vanmiddag in Eindhoven in de uitwedstrijd tegen PSV, de nummer twee van de ranglijst, roemloos ten onder.

Aan meer dan tegenhouden kwam Fortuna in Eindhoven niet toe. Bij rust stond er al een 3-0 stand voor PSV op het scorebord door doelpunten van Max, Doan en Zahavi. Fortuna grossierde in fouten, leed maar al te vaak balverlies en schonk PSV en het thuispubliek daarmee een aangename zondagmiddag.

Na rust werd het er niet beter op. Dankzij doelman Yanick van Osch liep de score voor PSV niet hoger op dan 5-0. Bruma en Vinicius scoorden in de tweede helft voor de thuisploeg. De enige Fortunees die nog enig gevaar wist te stichten was Lisandro Semedo. Hij zag een schot op de paal belanden en een ander net over de kruising zeilen.

Coach Sjors Ultee van Fortuna Sittard kon vanwege schorsingen niet beschikken over centrale verdediger Martin Angha en linksback George Cox.

Opstelling Fortuna Sittard: Yanick van Osch, Mickaël Tirpan (66’ Arianit Ferati), Nigel Lonwijk, Andres Samaris (84’ Ryan Johansson), Dimitrios Siovas (66’ Jordan Botaka), Ivo Pinto, Deroy Duarte, Zian Flemming (66’ Zian Flemming), Ben Rienstra (66’ Ben Rienstra), Lisandro Semedo en Mats Seuntjens.

Scheidsrechter Allard Lindhout hield de kaarten op zak.

Op zondag 3 april om 14:30 uur staat de volgende wedstrijd van Fortuna Sittard op het programma. Tegenstander in Sittard is dan Heracles Almelo.