Fortuna Sittard dieper in de zorgen na nederlaag tegen Heracles

Fortuna Sittard is er niet in geslaagd om de belangrijke wedstrijd tegen Heracles Almelo te winnen. In eigen huis werd het 0-2 voor de gasten uit Almelo.

In de eerste helft vielen van beide kanten weinig wapenfeiten te noteren. Wel had Heracles het betere van het spel en ook kreeg de ploeg uit Almelo de betere kansen.

Aan het begin van de tweede helft was Fortuna Sittard vaker gevaarlijk dan in de gehele eerste helft, maar zowel Flemming (2x) als Benschop zagen hun kansen vervliegen. En ofschoon Fortuna in de tweede helft gevaarlijker was dan Heracles keek de ploeg van coach Sjors Ultee in de 58 minuut toch tegen een achterstand aan, nadat Yanick van Osch een schot van Quagliata niet goed wist te verwerken. Acht minuten later schoot Bakis de tweede Almelose treffer achter Yanick van Osch. Fortuna Sittard kreeg weliswaar nog een aantal kansen op de aansluitingstreffer, maar Heraclesdoelman Bucker hield zijn doel schoon.

Door dit verlies en het gelijkspel van mededegradatiekandidaat Sparta Rotterdam is Fortuna Sittard nu gezakt naar de voorlaatste plek op de ranglijst.

Opstelling Fortuna Sittard: Yanick van Osch, Mickael Tirpan, Martin Angha, Dimitrios Siovas, George Cox (75′ Andreas Samaris), Deroy Duarte, Zian Flemming, Ben Rienstra (75′ Jordan Botaka), Lisandro Semedo (65′ Tijjani Noslin), Charlison Benschop (65′ Paul Gladon) en Mats Seuntjens.

Scheidsrechter Martin van de Kerkhof trok geel voor George Cox van Fortuna Sittard.

Op zaterdag 9 april speelt Fortuna Sittard om 18:45 uur uit tegen FC Utrecht. Een week later staat in Sittard de inhaalwedstrijd tegen mede-degradatiekandidaat Sparta Rotterdam op het programma. Dat duel werd op vrijdag 18 februari afgeblazen vanwege het overtrekken van de zware storm Eunice.