Fortuna Sittard pakt belangrijk punt tegen FC Utrecht

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Fortuna Sittard is niet met lege handen teruggekeerd uit Utrecht. Er werd met veel inzet een gelijkspel uit het vuur gesleept.

Al in de vijfde minuut van de eerste helft kwam Utrecht op voorsprong. Na een slechte inworp van George Cox werd de bal naar de volledig vrijstaande Ramselaar gekopt en die kon ongehinderd vanaf een meter of 18 van het doel van Yanick van Osch aanleggen. Van Osch tastte mis op het licht stuiterende schot en daarmee was een vroege achterstand een feit.

In de 24e minuut was de bemoeienis van Cox aanleiding voor een harde botsing tussen Ben Rienstra en Utrecht-aanvaller Boussaid. Het kwam Rienstra op een uitvalbeurt te staan. Voor hem kwam Tesfaldet Tekie binnen de lijnen.

Aanvallend leek het team van Sjors Ultee vandaag opnieuw geen potten te gaan breken. In de eerste helft kwam Fortuna tot geen enkele doelrijpe kans. De opbouw was slaapverwekkend en traag, waar wat opportunisme meer op zijn plek zou zijn geweest.

Na rust stapte Fortuna af van het oeverloze gebrei om van achteruit een aanval op te zetten. De lange bal werd in elk geval een stuk vaker gehanteerd en dat leidde in de eerste tien minuten van de eerste helft tot een aantal goede kansen. Fortuna Sittard zocht nadrukkelijker de aanval. Dat resulteerde in de 61e minuut uiteindelijk ook in de gelijkmaker door Zian Flemming. Fortuna Sittard kreeg vervolgens nog een aantal uitstekende kansen om op voorsprong te komen, maar Utrecht-doelman De Keijzer hield op knappe wijze Fortuna van scoren af.

In de slotfase leek FC Utrecht alsnog met de winst aan de haal te gaan, maar aan het doelpunt van Van der Maarel bleek een handsbal van Willem Janssen vooraf te zijn gegaan. Na tussenkomst van de VAR werd het doelpunt dan ook afgekeurd en haalde Fortuna en het hele uitvak opgelucht adem.

Opstelling Fortuna Sittard: Yanick van Osch, Mickaël Tirpan, Martin Angha, Dimitrios Siovas, George Cox (87’ Ivo Pinto), Deroy Duarte, Zian Flemming, Ben Rienstra (28’ Tesfaldet Tekie), Tijjani Noslin (69’ Lisandro Semedo), Charlison Benschop (72’ Paul Gladon) en Mats Seuntjens.

Scheidsrechter Sander van der Eijk trok geel voor Deroy Duarte en Paul Gladon van Fortuna Sittard.

Op zaterdag 16 april speelt Fortuna Sittard in het stadion aan de Milaanstraat in Sittard om 18:45 uur de inhaalwedstrijd tegen Sparta Rotterdam. Het resultaat van vandaag zal het vertrouwen in eigen kunnen in elk geval een oppepper hebben gegeven.

Dossier: Fortuna Sittard

Reacties

Cookieinstellingen