Loon naar werken voor Fortuna Sittard: 3-0 tegen Sparta

Fortuna Sittard heeft vanmiddag prima zaken gedaan door directe concurrent in de strijd tegen degradatie Sparta Rotterdam met een 3-0 nederlaag naar huis te sturen.

De elf van coach Sjors Ultee begonnen gedreven aan het zeer belangrijke duel in de kelder van de Eredivisie en lieten Sparta in de eerste tien minuten amper de middenlijn oversteken.

Mats Seuntjens schoot in de tiende minuut heel uitgekiend een vrije trap laag langs de Sparta-muur en verraste daarmee Sparta-doelman Okoye. De 1-0 betekende Seuntjens achtste treffer van het seizoen. Na de treffer van Fortuna Sittard ging Sparta op zoek naar de gelijkmaker, maar het team van coach Henk Fräser – volgend jaar in dienst van FC Utrecht – stichtte aanvankelijk weinig gevaar in de Fortuna-defensie. Paul Gladon verzilverde met een kopbal een prima voorzet van Zian Flemming en tilde de stand in de 35e minuut zo naar 2-0. In de laatste minuut van de eerste helft leek Sparta via Vriends de aansluitingstreffer te pakken te hebben, maar het doelpunt werd na tussenkomst door de VAR door scheidsrechter Gözübüyük afgekeurd, omdat Vriends voordat hij scoorde een overtreding had begaan.

Henk Fräser pleegde in de rust enkele omzettingen in zijn elftal, maar die sorteerden niet het gewenste effect. Paul Gladon besliste de wedstrijd in de 77e minuut met zijn tweede en Fortuna’s derde doelpunt: een kopbal uit een corner van Mats Seuntjens. Sparta kwam in de tweede helft niet verder dan één gevaarlijk schot op het doel van Fortuna, maar dat werd knap gekeerd door Yanick van Osch, die gedurende de gehele wedstrijd maar weinig werk hoefde te verzetten.

Opstelling Fortuna Sittard: Yanick van Osch, Mickaël Tirpan, Martin Angha, Dimitrios Siovas, Ivo Pinto (86’ Arianit Ferati), Tesfaldet Tekie, Zian Flemming, Deroy Duarte, Tijjani Noslin (78’ Andreas Samaris), Paul Gladon (78’ Charlison Benschop) en Mats Seuntjens (87’ Sami Baghdadi).

De wedstrijd tegen Sparta Rotterdam begint om 18:45 uur. Scheidsrechter Serdar Gözübüyük trok geel voor Mats Seuntjens van Fortuna Sittard en voor Okoye, De Kamps en Van Crooy van Sparta.

Door deze overwinning staat Fortuna Sittard nu op de vijftiende plek, met 3 punten meer dan PEC Zwolle en Willem II en 4 punten meer dan Sparta, dat een wedstrijd minder heeft gespeeld.

Op zondag 24 april staat opnieuw een belangrijke wedstrijd op het programma. Dan is Go Ahead Eagles de tegenstander in Sittard.