Opnieuw drie dikverdiende punten voor Fortuna Sittard

Fortuna Sittard heeft vanmiddag in eigen huis opnieuw een belangrijke overwinning geboekt in de strijd om lijfsbehoud in de Eredivisie.

Go Ahead Eagles werd met 1-0 verslagen.

Fortuna Sittard liet Go Ahead Eagles in de eerste helft niet in het eigen spel komen en toog nadrukkelijk ten aanval. Dat leverde een aantal prima kansen op. Fraai was het doelpunt van Paul Gladon in de 9e minuut van het duel, maar de treffer werd afgekeurd wegens buitenspel. Twaalf minuten later, in de 21e minuut, was het dan wel raak voor Fortuna, zij het met wat geluk en een stuk minder fraai dan de afgekeurde treffer van Gladon. Een afstandsschot van Zian Flemming werd via de hak van Eagles-verdediger Kuipers van richting veranderd, waarna doelman Noppert kansloos was. Een zonder meer verdiende voorsprong. Tot aan de tweede helft kreeg Fortuna Sittard via Flemming en Duarte nog een aantal scoringskansen, maar bleef een tweede doelpunt uit. Go Ahead Eagles stichtte in de eerste helft amper gevaar op de helft van de thuisploeg.

In de tweede helft bleef Fortuna Sittard de beter voetballende en de gevaarlijkste ploeg. Er werden genoeg kansen gecreëerd om de voorsprong te verdubbelen, maar een geldig doelpunt bleef uit. Nadat Siovas geblesseerd werd gewisseld voor Roel Janssen en ook Tijjani Noslin en Paul Gladon naar de kant werden gehaald voor respectievelijk Andreas Samaris en Nigel Lonwijk werd de thuisploeg beduidend minder aanvallend en rook Go Ahead Eagles de kans op een gelijkmaker. Maar de late bestorming van het Sittardse 16-metergebied leverde geen Deventer treffer op en zo kon Fortuna Sittard vandaag 3 belangrijke punten bijschrijven. Een bijzonder belangrijk resultaat, omdat ook PEC Zwolle en Willem II hun wedstrijden wonnen.

Door de overwinning klimt Fortuna Sittard nu naar de veertiende plek van de ranglijst en heeft de ploeg 1 punt meer dan RKC, dat op de vijftiende plek staat.

Opstelling Fortuna Sittard: Yanick van Osch, Mickaël Tirpan, Martin Angha, Dimitrios Siovas (63’ Roel Janssen), Ivo Pinto, Tesfaldet Tekie, Zian Flemming, Deroy Duarte, Tijjani Noslin (72’ Andreas Samaris), Paul Gladon (87’ Nigel Lonwijk) en Mats Seuntjens.

De wedstrijd stond onder leiding van de weinig consequent fluitende scheidsrechter Joey Kooij. Die hield echter wel de kaarten op zak.

Op zondag 1 mei speelt Fortuna Sittard opnieuw thuis. Dan is Feyenoord de tegenstander. De wedstrijd begint om 16:45 uur.