Fortuna Sittard verliest met 1-3 van veel sterker Feyenoord

Fortuna Sittard heeft vandaag tijdens de voorlaatste thuiswedstrijd van het seizoen geen punten weten te pakken tegen Feyenoord.

Het team van coach Sjors Ultee slaagde er in de eerste helft niet in om het Feyenoord moeilijk te maken. De Rotterdammers waren simpelweg te sterk en hadden geen enkele moeite met de opponent.

De thuisploeg kwam er in de eerste helft amper aan te pas. Op een paar corners na wist Fortuna weinig af te dwingen. Paul Gladon was nog het dichtste bij een treffer, maar hij kopte naast. Feyenoord maakte het spel en kwam in de 8e minuut op voorsprong. Kort daarvoor had Yanick van Osch met een goede redding Guus Til het scoren belet, maar bij de daar uit voortvloeiende corner schatte hij de situatie verkeerd in en werd via Geertruida het alsnog 0-1. In de 16e minuut beging Mickaël Tirpan een overtreding in het eigen strafschopgebied en ging de bal op de stip. Yanick van Osch stopte de door Kökçü ingeschoten penalty knap. Negen minuten later verdubbelde Geertruida zijn en daarmee Feyenoords score. Fortuna kwam niet verder dan het uitdelen van wat speldenprikjes en mocht blij zijn dat de achterstand bij rust niet twee keer zo hoog was, want Dessers en Malacia waren beiden dicht bij een treffer maar niet zorgvuldig genoeg in de afwerking.

In de tweede helft was het spelbeeld niet anders dan in de eerste helft. Een sterker Feyenoord en een Fortuna dat bravoure miste. Het duel was in de 52e minuut wel gespeeld nadat Nelson via een merkwaardige carambole via beide doelpalen de 0-3 aantekende. Feyenoord zat tegen een onmachtig Fortuna Sittard in de spreekwoordelijke leunstoel.

In de 70e minuut zorgde Zian Flemming voor een opleving bij de thuisploeg door een perfecte assist van Mats Seuntjens achter Feyenoord-doelman Marciano te werken. Maar bij een opleving bleef het. Beide ploegen kwamen niet meer tot scoren en Feyenoord was zonder meer de verdiende winnaar. In de tweede helft was Feyenoord-invaller Linssen tot twee keer toe nog dicht bij een treffer, maar Yanick van Osch wist beide doelpogingen te verijdelen.

Opstelling Fortuna Sittard: Yanick van Osch, Mickaël Tirpan, Martin Angha (34′ Nigel Lonwijk), Roel Janssen (75′ Andreas Samaris), Ivo Pinto (85′ Arianit Ferati), Deroy Duarte (75′ Charlison Benschop), Zian Flemming, Tesfaldet Tekie, Tijjani Noslin (46′ Samy Baghdadi), Paul Gladon en Mats Seuntjens.

Scheidsrechter Allard Lindhout hield vandaag de kaarten op zak.

Komende zaterdag speelt Fortuna Sittard om 18:45 uur in Enschede de uitwedstrijd tegen FC Twente.